Her gün gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak için şehirlerin küresel ve ulusal pazarda yer alması önemli bir yere sahip. Bu pazarlarda yer almanın en etkili yöntemi ise reklam.

Şehirlerin tanıtımında önemli rol alan reklamın etkili yöntemlerinden bir tanesi ise düzenlenen fuarlar.

Elazığ’da değişen ve gelişen dünyada ulusal ve yerel pazarlarda yer alma yolunda adım adım ilerliyor.

Bu sene 3.’sü düzenlenen Elazığ İnşaat Mobilya Fuarı’na ilgi devam ediyor.

Fuar’da İl protokolünün yanı sıra şehrin ekonomisine katkı sağlayan isimler de yer aldı.

ÖZTÜRK: FUARLAR DÜZENLENDİĞİ KENTE DEĞER KATAR

4 gün süren fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, “Dünya genelinde yaşanan bir ekonomik sıkıntı var. Bundan etkilenmemek gerek inşaat sektörünün gerek Elazığ ticaretinin etkilenmemesi mümkün değil. Birçok ilde fuarlar iptal edilirken, ertelenirken biz çok şükür fuarımızı açtık. Fuarlar düzenlendiği kente değer katar. Ticari hareketlilik getirir. İnsanlarımızın ufkunu çar. 3 yıl önce fuar kültürünün yerleşik olmadığı dönemde birçok firmamız hiç fuara katılmadığı halde ilk kez hayatında bizim fuarla tanıştı. Bunlar sanayicimizin iş adamımızın ufkunu açacak çalışmalar. İnşallah daha iyi projelerle Elazığ halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

ÖZEREN: DAHA İYİSİ OLMASI NOKTASINDA DESTEK SAĞLIYORUZ

Sözlerine Elâzığ’ın fuar anlamında geride kaldığına vurgu yaparak başlayan MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren, “2004 yılında fuarı yaptık. 2004 yılından 2017 yılına kadar memlekette fuar yapılmaması memleketin ciddi ayıplarından eksikliklerinden biridir. Bu memleket çok firma doğurmuştur. İnsanlar kendi ürettikleri ürünleri pazarlara sunmak ister. Fuar nedir? Üretici ile tüketicinin buluşma noktasıdır, olması gerekir. Maalesef uzun süre bu memlekette fuar organizasyonları yapılmadı. Bu eksiklik 2017 yılında yapılmaya başladı. 2017-2018 ve 2019 üç yıl oldu. Güzel ama organizasyonda eksiklikler var.  Eski eksikliklerini ilk gün eleştirisel bazda söyledim. Kalıcı fuar yerinin olmamasından kaynaklanan fiziki şartların eksikliğinden kaynaklanan şeyler var ama bu memleketimize yapılan bu fuara ebetteki biz sahip çıkıyoruz, önemsiyoruz. Daha iyisi olması noktasında destek sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÖZTÜRK: OSB’YE YATIRIM YAPAN HİÇ KİMSE PİŞMAN OLMAZ

Fuarda yeni ekipmanları ile yer alan ve yeni inovasyon merkezi kuracaklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, “Bir inovasyon merkezi kuruyoruz. 2 tane proje ile Kalkınma ajansından 5 milyon civarında bir hibe var. 4,5 – 5 milyona OSB kendi kaynakları ile ciddi manada bir destekle bu projeyi gerçekleştiriyor. Bu proje tamamen makinelere dayalı bir olay. Bir tane aldığımız 5 eksenli bir makine bugün Ankara’dan bu tarafa olmayan bir makine. 2 tane 4 eksenli, 2 tane 3eksenli, aşağı yukarı 8-10 tane makinesi olan bir mükemmel butik tesis kuruyoruz. Bu projelerle OSB’ye yatırım yapan herkese OSB olarak destek veriyoruz. 6. Bölge avantajı var. Bu kadar ekonomik sıkıntı ve krize rağmen 12-13 yatırım devam ediyor. Ve bu yatırımlar çok büyük ve çok ciddi yatırımlar. Yabancıya sermayeli yatırımlar var. OSB’ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz. Türkiye’de sayılı bir OSB’lerden biridir” diye kaydetti.

ARSLAN: ŞEHRİN YÖNETİCİLERİNİ DOĞRU MOTİVE EDELİM

Bu tür organizasyonlarında medyanın şehir yöneticileri istişare halinde olması gerektiğini belirten ETSO Başkanı Asilhan Arslan’da, “Burada bir şeyi eleştirirken doğru yaklaşım çok önemli. 3 tane coğrafi tescil almış ürünümüz var. 7 tane müracaatımız var. Bizim amacımız bunu 30’lara çıkarmak. Bu kadar zenginliği olan bir ilde yapılan organizasyonda odaklanma problemi yok ki. Festival yapılıyor, içerik anlamında da dolu oluyor. Bir Guenes çalışması var. Guenes çalışması zaten bir şeyi prezantabl etmek için en doğru yöntemlerden biri. Onunda sağlanılmış sanatsal faaliyetler olacak. Ulusal sanatçılar gelip burada konserler verecek. Kendi içinde üzüm yetiştiriciliğinin olduğu alanda bağ bozumu etkinlikleri gerçekleştirecek ve bunu şehir 2 gün boyunca yaşayacak. Bunu neden polemik konusu yapıyoruz. Bakış açımızı biraz göden geçirelim. Şehrin bu tür organizasyonlarını sahiplenerek şehrin yöneticilerini de doğru motive edelim. Bizim fuar alanı ile ilgili komitemiz var mı? Var. Veya festivalimizle alakalı var mı? Var. Eğer bir eleştiriniz veya bir öneriniz varsa oradaki paydaşlar muhalefeti ile bunları sunup değerlendirmeye tabi tutabilirsiniz” dedi.

  

ARSLAN: EN DOĞRUYU YAPMAK ÜZERE GAYRET SARF EDİYORLAR

Vatandaşlara da seslenen Başkan Arslan, “Şehrimizin üst düzey yöneticilerinin moral ve motivasyonu tam. Halkımızın onlara inanmasını istiyorum. En doğruyu yapmaya çalışıyorlar. En doğruyu yapmak üzere gayret sarf ediyorlar. Onlara düşen bu insanları sahiplenmek” ifadelerini kullandı.