3. Fuara Sayılı Günler Kaldı

12 – 15 Ekim tarihleri arasında açılacak olan İnşaat Mobilya Dekorasyon Fuarında sona gelindi. Katılımcı firmalar Fuar alanındaki hazırlıklarına başladı.

3. Fuara Sayılı Günler Kaldı

İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarına sayılı günler kaldı. Fuar alanında hazırlıklar başladı.

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, Fuar’ın Elazığ ekonomisine hareketlilik kazandıracağını belirtti.

“CİDDİ BİR EKONOMİK HAREKETLİLİK YAŞANACAKTIR”

Öztürk, fuarların kentin hem ekonomisine hem tanıtımına ciddi katkılar sunacağını belirterek, “Fuarın düzenlendiği tarihlerde ciddi bir ekonomik hareketlilik yaşanır. Bu tür fuarları geleneksel hale getirmek, büyütmek, geliştirme lazım. Olabildiğince il dışından hem ziyaretçi hem katılımcı çekmemiz lazım. Bu ilk fuarımız olduğu için mutlaka Bingöl, Tunceli, Muş illerine de davetiyelerimiz oldu. Diyarbakır, Malatya çeşitli STK kurumlarımızın kanalıyla davetiyelerimiz, ilanlarımız, tanıtımlarımız oldu. Bunu düzenledikçe Elazığ’ın dışından buraya hem katılımcı hem ziyaretçi ne kadar çok getirirsek burada taksicisinden, restoranına, lokantacısına, otelcisine bütün işletmelerimiz para kazanacaktır. Ticari hareketlilik edecektir. Bunun yanı sıra Elazığ’da üretilen ürünlerin bir nevi sergiye çıkması ve kentin ekonomik gücünü tanıması anlamını da burada ortaya koymuş olacağız. Birçok Elazığlı hemşehrimiz burada fuarı gezdiğinde şunu diyecektir. Bu üründe mi Elazığ’da üretiliyordu. Kent kendi ekonomik gücünün farkına varmış olacak. O farkındalığı da yakalamış olacak” dedi.

“ÇOK ŞIK, MODERN BİR FUAR GÖRMÜŞ OLACAKLAR”

Öztürk, ardından Elazığlıları fuara davet ederek, “Elazığ 1 buçuk aydır etkinlikler yoğunluğu yaşıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarını açtık. Sonra belediyemizin kitap fuarı oldu. Bu perşembe de kısmet olursa ayın 12’sinde İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon fuarımızı açıyoruz. Yine burada kurumlarımızın destekleriyle valiliğimizin, belediyemizin, ticaret odamızın, ticaret borsamızın, STK’larımız, TÜMSİAD, MÜSİAD, ASKON gibi ismini saymadığım birçok kurumu ve kuruluşumuzun destekleriyle bu fuarımızı açıyoruz. Bütün firmalarımız son derece güzel, titiz bir şekilde hazırlanıyorlar. Elazığlı hemşehrilerimiz geldiklerinde gerçekten çok şık, modern bir fuarı ve gerçekten Türkiye genelinde birçok ürünü yerinde görmüş olacaklar” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK ÇEŞİT, DAHA ÇOK KALİTELİ ÜRÜNÜ DAHA UYGUN FİYATA BULACAKLARDIR”

Öztürk, “Fuarlar aradığını bulma alanı mıdır yoksa, bulduğunu ucuza alma alanı mıdır?” sorusuna da şöyle cevap verdi: “Fuarlarda esas amaç satış değil. Fuarlara katılan firmalarımızın asıl amacı ürünlerini tanıtmaktır. Yeni pazar bulmaktır. Fuarlar ne olursa olsun insanların zihninde fuar her zaman ucuz olur. Mutlaka bir indirim vardır. Bizim bu fuarımıza da katılan firmalarımız, fuara özgü daha uygun fiyatlar koyacaklardır. Çünkü asıl amaç orada ürünü tanıtmak. Daha uygun fiyata satmış olsa da o ürünü tanıtım amaçlı satacaktır. O mantıkla bakarlar. Şu kadar ürün satıp para kazanayım mantığıyla bakmazlar. Fuarların asıl amacı bağlantı kurmaktır. Yeni pazarlar bulmaktır. Firmalar daha büyük bakar, daha büyük düşünürler. Gelen ziyaretçimiz burada uygun fiyata bir şey alabilir miyim diye düşünecektir. Eminim bulacaktır. Daha çok çeşit, daha çok kaliteli ürünü daha uygun fiyata bulacaklardır” diye konuştu.

“BU ELAZIĞ İÇİN BİR DEĞERDİR”

Katılımcı firmalar da fuarların önemine değindi ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Elazığ için çok değerli bir olay fuarların olması. Bundan önceki fuarda da burada bir hareketlilik gördük. Gerçekten heyecanlandık. Fuar bir şehrin olmazsa olmazlarıdır. Bu tür fuarların olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür fuarlara katılıp kendi ürünlerimizi burada sergilemek istiyoruz. Elazığ halkının da kesinlikle fuarları gezip, görmesini istiyoruz. Bu Elazığ için bir değerdir. Fuarı hazırlayan firmamıza da teşekkür ediyoruz. Elazığ’ın burada reklamını yapmış oluyor” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137