32 öğrenci gezi için yola çıktı. Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Adıyaman ve Urfa’yı gezecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BUGÜNE KADAR GÖRMÜŞ OLDUĞU TÜM DERSLERİ YERİNDE GÖRÜP ÖĞRENECEK”

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Müdürü Oktay Ağ, gezi programını anlatarak, “32 öğrenci 1 öğretmen okul aile birliği başkanımızla beraber 6 ili kapsayan ki bu iller sırasıyla Diyarbakır, Siirt, Mardin, Urfa, Adıyaman ve Malatya olmak üzere bugün başlayıp 23 Nisan Pazartesi günü akşam üzeri dönmek şartıyla düzenlediğimiz bir gezi. Amacımız mesleki tatbikat olarak öğrencilerimizi bugüne kadar aldıkları bilgileri yerinde görerek deneyimlerle kendi gözlemleriyle bakarak görerek kendilerini tamamen görmelerini sağlamaktır. Gezimiz üç gün sürecektir. Üç gün boyunca öğrencilerimiz için her türlü imkan hazırlanmıştır. Öğrencilerimiz bugüne kadar görmüş olduğu tüm dersleri yerinde görerek yaparak yaşayarak öğrenerek okulumuza geri döneceklerdir” dedi.

“KIZLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”

“Kızlarımızı önemsiyoruz” diyen Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Aile Birliği Başkanı Mustafa Serdar da yaptığı açıklamada, “Birazdan 6 ili kapsayan gezimize başlayacağız. Bu gezinin amacı çocuklarımıza toplum bilinci oluşturmak. İmam hatipliğin değerini kıymetini anlamak amacıyla farklı illerden Diyarbakır, Siirt, Mardin, Urfa, Adıyaman Malatya illerini kapsayan bir gezi ile bunları biraz daha olgunlaştırmak. Kızlarımızı biz önemsiyoruz çünkü nesli yetiştiren kadındır. Bu vesileyle bu kızlarımızın hayatı öğrenmesini temin amacıyla bu geziyi tertip ettik. Rabbim bu geziyi amacına uygun yapıp sağ salim dönmeyi nasip etsin” diye konuştu.

“AMACIMIZ MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARI CANLI TUTMAK”

Amaçlarının milli ve manevi duyguları canlı tutmak olduğunu söyleyen Müdür Yardımcısı Hatice Burak ise, “Milli ve manevi duyguları canlı tutmak çocuklarımıza gelecekle bu gün arası bağlantıyı sağlamak maksadıyla çıktığımız bu yolda Allah yolumuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.