4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle Ankara'da faaliyet gösteren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkan Vekili ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu tarafından Ankara'daki vakıf binasında bir konferans düzenlendi.

Kansere sebep olan faktörler ile bunlardan korunmak için dikkat edilmesi hususlar konusunda Ankara'daki hemşehrilerimiz başta olmak üzere kalabalık bir dinleyici kitlesine bilgi veren Sunguroğlu, kanserin hücrelerin anormal bir şekilde çoğalmasıyla adeta terörize olmasıyla ortaya çıktığını ifade etti.

SUNGUROĞLU: TÜTÜN TÜKETİMİ EN BARİZ TETİKLEYİCİSİ

Genetik faktörleri bir yana koyardak tütün tüketiminin en bariz tetikleyicisi olduğu kanserden korunmak için doğal beslenme, stres yönetimi ve çok fazla güneş ışığına maruz kalmamak gibi dikkat edilebilecek  bazı önlemlerle  bu tehlikeli hastalıktan dolayı yaşanan kayıpların en aza indirilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, kanserde öteden beri ifade edilen erken tanı hayat kurtarır sloganı, slogan olmaktan ziyade bir gerçektir dedi.

SUNGUROĞLU KANSER TEDAVİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Elazığ Belediyesi; Konut, İş Yeri ve Arsa İhalesi Gerçekleştirecek Elazığ Belediyesi; Konut, İş Yeri ve Arsa İhalesi Gerçekleştirecek

Kanser tedavilerinde uygulanan kemoterapi, radyoterapi gibi uygulamaların yanı sıra son yıllarda bitkisel tedavilerin yani fitoterapi yönteminin tıbbi olarak kesinlik kazanmadığını bu konuya devletlerin ciddi olarak ele almaları gerektiğini aksi halde bitkilerin yarardan çok zarar verebileceğini ifade eden Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu’na dinleyicilerin kanserden korunma ve tedavi yöntemlerine ilişkin soru ve cevapları ile konferans son buldu.