Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Trafikte güvenliğin sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü ekipleri 498 araç ve sürücüsünü kontrolden geçirdi, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlattı.

“TÜRKİYE TRAFİK GÜVENLİĞİ DENETİMİ - 8 UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; “Karayollarında trafik kazalarına neden olan kural ihlallerini önlemek, sürücü ve yolcularda trafik kurallarının önemi konusunda farkındalık yaratarak trafik güvenliği bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 13 Ekim 2018 tarihinde ülke genelinde eşzamanlı olarak Türkiye Trafik Güvenliği Denetimi - 8 uygulaması gerçekleştirilmiştir. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğümüz trafik ekiplerince ilimiz merkez ve ilçeleri giriş-çıkış noktalarında uygulama yapılmıştır.

Uygulama süresince 498 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, özellikle ağırlıklı olarak araç muayene sürelerini geçirmiş ve alkollü araç kullandığı belirlenen sürücüler başta olmak üzere çeşitli maddelerden 57 araç sürücüsüne Trafik yönünden cezai işlem uygulanmış olup alkollü araç kullanan 18 sürücünün de ehliyetine el konulmuştur. Ayrıca uygulamalarda, araç sürücülerinin hız limitlerine riayet etmeleri, trafik kurallarına uymaları ve güvenlikleri için mutlaka emniyet kemerlerini takmaları doğrultusunda ekiplerimiz tarafından uyarılarda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde açıklamada bulundu.