4.Fırat Ramatoloji Sempozyumu Akgün toplantı salonunda Fırat Üniversitesi Ramatoloji Derneği tarafından düzenlendi. Toplantı çok sayıda öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve öğrencilerin  katılımıyla gerçekleşti.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Katez

4. Ramatoloji Sempozyumuna hoş geldiniz. Sempozyumun üniversitemize bu güzel güzide şehrimize ve fakültemiz çatısı altında organize edilmesine çok teşekkür ediyorum. Başta Süleyman Serdar hoca olmak üzere emeği geçen arkadaşlarımıza ve destekçilerine çok teşekkür ediyorum dedi. Giriş kısmında sıkmadan bilimsel program kısmına geçmek arzusunda olduklarını söyledi. Yaklaşık 34 yıllık bir geçmişi olan tıp fakültemizde son dönemlerde giderek artan ulusal ve ulusal düzeydeki bu tür sempozyumların yapılması bizlere tabi ki  büyük mutluluk veriyor. Gelen matadorbet yıllarda değerli öğretim üyelerinin artacağını ve katlanacağını düşünüyoruz. Bu aktivitelerin hem öğretim üyesi arkadaşlarımıza hem de öğrenci arkadaşlarımıza büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz dedi. Ben toplantının başarılını geçmesini temenni ediyorum ve katılana bütün arkadaşlarımıza  ve hocalarımıza teşekkür ediyorum dedi.

    Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Ramotoloji Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca romatizma hastalıkların tanısı ve tedavisi ile uğraşmaktayım. Biz esas da romatizma hastalıkları  binlerce yıllardır var olan hastalıklar. Gerek hastalar; hasta yakınları, hastane çalışanları olsun bilinirliği en düşük hastalıklar olarak geçer. Bilinirliği düşük hastalıklar ile uğraştırmaktayız . Bu yıl 4. Elazığ’da düzenlendiğimiz Ramotoloji hastalıklarına ülkemizin güzide üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesi arkadaşlarımız bizi kırmadılar konuklarımız oldular romatizma hastalıklar konusunda bilgiler sunmaktadırlar amacımız hedefimiz hastalığa daha erken uluşmak daha erken tanı koymak bu amaç ile bir araya geldik bu sempozyum adı altında bu yılda Elazığ da yapıyoruz büyük katkıları var ramotoloji derneğinin umarım yarar sağlar. Dışarıdan gelen konuklarımıza da Elazığ’ı güzel bir şekilde  tanıtırız dedi.