7. Anadolu Medya Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri Töreni’nde konuştu. Elazığ’dan Fırat FM ve Turan Gazetesi’nin de ödül aldığı tören Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

7. Anadolu Medya Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri Töreni başladı.

Gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar, siyasetçiler, bürokratlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda seçkin davetli yer aldı.

Anadolu Medya Ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde birazdan sahiplerini bulacak. Törende Elazığ’dan Kanal Fırat Medya Grubu bünyesinde bulunan Fırat FM ve Turan Gazetesi de ödül aldı.

SİNAN BURHAN: CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Bu sene Anadolu’da başarılı çalışmalara imza atan kuruluşlara ve zor şartlar altında mesleğini icra eden yetenekli kişilere ödüllerin verileceğini belirtti. Burhan, törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Burhan, “Cumhurbaşkanım Anadolu medyasını bu anlamlı günde yalnız bırakmadınız. Anadolu’ya verdiğiniz değer için arkadaşlarım adına size şükranlarımı arz ederim. Bu bağlamda şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. 20 yıllık iktidarınız boyunca ulaşımdan sağlığa, tarımdan milli savunmaya kadar binlerce projeye imza attınız. 2023 hedefleri doğrultasında da bu yönde adım atmaya devam ediyorsunuz. Ancak bize göre en önemli projeniz Anadolu insanına özgüven vermeniz. Ayağa kal kın demenizdir. Son 3 törenimizde bizi yalnız bırakmadınız burada bizi ağırlandınız. Bu durum Anadolu medyasına verdiğiniz önemi gösteriyor bunun için ayriyeten bir kez daha teşekkür ediyoruz. Törenimizde ödül alacak çok değerli basın mensuplarımız var. Anadolu’ya yayın yapan yerel medya kuruluşlarımızın başvuruları kıymetli jürilerimiz tarafından değerlendirmeye alınmış ve ödül kazananlar titiz bir çalışma ile tespit edilmiştir. Yine her aradığımızda ulaştığımız derdimizi anlattığımız Fahrettin Altun hocamıza teşekkür ediyorum. Biz çizgisi olan duruşu olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yerel medyanın sorunlarının çözümü için uğraşırken ülkemizi ilgilendiren sosyal olgu ve olayları da yakından takip ediyoruz. Biz tarafız. Ezelden yana cumhuriyetten yana, bayraktan yana tarafız. Tarafsızız diyerek PKK ödül sitelerine ödül verenlerden değiliz. Biz tarafsız gazeteciyiz diyerek bu ülkenin dinine ve bayrağına küfredenlerden değiliz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

Toplam 350 mahalli radyo, gazete ve televizyonu bir araya getiren Anadolu Yayıncılar Birliği çıtayı her geçen gün yukarı taşıyor.

Anadolu medyasının sesi ne kadar gür çıkarsa, milletimizin talep ve beklentileri de o kadar duyulacaktır.

Gezi olaylarından, 15 Temmuz'a kadar yaşadığımız her kritik dönemeçte anadolu medyası çok net bir tavır aldı. Yerel medyamızın desteğini hep gördük ve tecrübe etti. Anadolu medyasına ve temsilcilerine kapımızı daima açık tuttuk. Sizlerle bundan sonra dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz.

Özgür, tarafsız ve halka karşı kendini sorumlu hisseden medyanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. 4. kuvvet ifadesi bizim medyamızın da sahiplendiği, sıkça referans aldığı bir kavramdır.

Medyanın asli görevi de zaten vatandaş adına gözcülük yapmaktır. Millete ve memlekete hizmet eden hiç kimse böyle bir medyadan rahatsız olmaz.

12 Eylül darbecilerine manşetlerinden selam çakan medya kuruluşları hatta kalemşörler olmuştur. Gazeteci kılıklı tetikçiler gördük.

“MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİĞİNİZ KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLDU”

Muhtar bile olamaz dediğiniz kişi cumhurbaşkanı oldu. Bu başlıkları atanlara hatırlatmak lazım, kendinize ayar verin, eğer vermezseniz millet size ayar verir.

Kandil'deki terör baronlarını 'yere izmarit atmıyorlar' diye övgü yağmuruna tutan basın yayın organları gördük. İşte o Kandil baronları şimdi kız çocuklarının taciz edildiği merkezler haline geldi. Bay Kemal neden konuşmuyorsun? Neden sesin çıkmıyor? Sen kurmazsan millet sana hizaya gelmeyi gösterecek. Şahsımıza manşetlerden ömür biçilmesinden, bebek katillerine sahip çıkanlara kadar medyamızla asla bağdaşmayacak kepazeliklerle karşılaştık. Biz şahsımızı, davamızı ve milli iradeyi hedef alan kirli manşetlerle de mücadele ettik.

İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da medyamızla birlikte yükselterek gençlerimize emanet edeceğiz.

2023'ün Türkiye'sinde basında 80'lere 90'lara göre daha özgürdür ve halkın gözünde daha çok itibar kazanmıştır.

Basın yayın kuruluşları asli görevlerini yerine getirmesinde bizim dönemimizde kavuşmuştur. Herkes dezenformasyon yapmadığı sürece istediğini yazma özgürlüğüne sahiptir.

“TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKSİNİZ”

Türkiye ile ilgili basın özgürlüğü karnesi düzenleyenlerin söz konusu kendileri olunca nasıl faşizanca davrandıklarını hepimiz gördük.

Ağızlarını her açtıklarında Türkiye'yi sansürcülükle suçlayanlar, sansürün daniskasını yapanlar hakkında tek bir kelime bile etmiyorlar. Sadece bu örnekler bile ülkemizi eleştirenlerin ne kadar bozuk sicile sahip olduğunu ispatıdır. Bunların tek derdi, kendi çarpık düzenlerini ayakta tutmak, Türkiye gibi tekerine çomak sokanların önünü kesmektir. Ama artık Türkiye'nin önünü kesemeyeceksiniz, artık yeni Türkiye var.

İnternet üzerinden yürütülen medya faaliyetlerini düzenleyen Dezenformasyon yasası, gerçekten gazetecilik yapanla gazetecilik adı altında şarlatanlık yapan arasında ayrımı ortaya çıkacaktır.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 20:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137