O, eski belediye başkanı, eski muhtar ve şair. 86 yaşında 86 şiir, 1 kitapta buluştu.

Elazığ'ın merkeze bağlı Sugözü köyünde doğup büyüyen 86 yaşındaki Ahmet Bedrettin Sanaç, evli ve 4 çocuk babası.

Aynı zamanda 1977-1980 yıllarında Harput'un son belediye başkanı olarak görev yaptı ve 1988-2009 yıllarında Sugözü mahalle muhtarı oldu

Sanaç, ilk fotoğraflı şiir kitabı olan “Sugözü'nden Çıkan Bir Ses'i” yayımladı

İlkokul yıllarında başlayan şiir sevgisi 75 yıldır devam ediyor.

SANAÇ: İLKOKUL DA ŞİİR YAZMAYA BAŞLADIM

Sanaç, “Artık yaş gitmiş. 80’i geçmiş, 90’a yaklaşmış. Pek bir iş yaptığım da yok. Bu kış biraz hasta olarak yattım. 4 çocuğum var. 4’ü de biri birinden hanımefendi, beyefendi. Anneleri 1992 yılında rahmetlik oldu. O günden beri bana bakıyorlar. İlkokul da şiir yazmaya başladım. Halen daha da devam ediyorum. Binin üzerinde şiir var. İlk kitabımızı çıkardık. 3 adet özel kitabım var. Şahsa ait. Artık gün gelmiş geçiyor” dedi.

Ahmet Bedrettin Sanaç'a kızları da kitabın oluşmasında yardımcı oldu.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE BASILACAK ÇOK KİTABI VAR”

Ahmet Bedrettin Sanaç’ın kızı, “Sugözü’nde babam şiirlerini yazmaya başlamış ilkokul çağındayken. Bu şekil 75 yıldır şiir yazıyor. İlk kitabını çıkardık. Sugözü’nde tarihi bir çınarımız var. Kapak tasarımında bir çınar ağacımız var. Kapak tasarımına onu aldım. Bu şekilde hazırladık kitabı. Bu kitabımızda 86 tane şiir var. Çünkü babam 86 yaşında. Yaşı ile özdeşleşsin diye kitabı o şekil yaptık. Yazılmış bine yakın şiiri var. Önümüzdeki dönemlerde basılacak çok kitabı var. İnşallah onları da bastıracağız” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL