Abdullah Akın Yeniden Saadet Partisi İl Başkanlığına Getirildi

CHP listelerinden Saadet Partisi Elazığ milletvekili adayı olarak seçime giren Abdullah Akın, yeniden il başkanlığına getirildi.

Abdullah Akın Yeniden Saadet Partisi İl Başkanlığına Getirildi

CHP Elazığ Milletvekili Adayı Abdullah Akın, yeniden Saadet Partisi il başkanlığı görevine getirildi.

2020 yılında bu yana İl Başkanlığı görevini yürüten Akın, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden milletvekili adayı olarak seçime girmişti.

Seçimlerde milletvekilli seçilemeyen Akın, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından tekrar İl Başkanlığı görevine getirildi.

ABDULLAH AKIN KİMDİR?

1983 yılında Elazığ’da doğan Akın, ilk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladıktan sonra 2006 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Elektronik Ana Bilim dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı. 2010 yılında Türkiye’nin ilk LED ampul üretim tesisini Elazığ’da kurdu ve bu sayede Yılın Mucidi Ödülü, Yılın İnovatif Yatırımı Ödülü, Yılın Sosyal Girişimcisi Ödülüne layık görüldü. 2018 yılında Türkiye’nin ilk milli ve yerli silah fenerini üretip Deniz Kuvvetlerinin kullanımına sundu ve NATO onay kodu aldı. Savunma, Harp ve Elektronik sanayiine yönelik milli menfaatlere yönelik çeşitli çalışmalara imza attı.

25 yılı aşkın süre Milli Gençlik Vakfı Ortaöğretim, Merkez İlçe Teşkilatında görev yürütüp ve Üniversite Teşkilatı başkanlığı icra etti.14 yıl MÜSİAD işadamları derneği üyeliği bulunan Abdullah AKIN derneğin çeşitli kademelerinde görev aldı. Akın aynı zamanda Elazığ’da faaliyet gösteren Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Yedek Üyesidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137