TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TGRT Haber’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“HER ŞEY ŞEFFAF OLSUN DİYE BİR KANUNİ DÜZENLEME YAPTIK”

Milletvekili Açıkkapı yaptığı konuşmada, öncelikle 24 Haziran 2018 genel seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek, “Ülkemize, milletimize huzur getirir inşallah. Biz yeni bir anayasa değişikliği ile yeni bir hükümet sistemine geçmiştik. Bu hükümet sistemi resmi olmasa bile, biz bunu gerçekleştirmemiş olsaydık bile sandıklarda milletin ittifakı zaten gerçekleşecekti. Biz sadece kapalı kapılar ardında bu ittifaklar olmasın her şey şeffaf olsun diye bir kanuni düzenleme yaptık. Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte, MHP ile birlikte bir Cumhur İttifakı kurduk. Dolayısıyla bu ittifakı kurmak her siyasi partinin alenen yapabileceği bir kanuni müeyyide ile ortaya konuldu” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ, 16 YILDIR TEŞKİLATLARI ZİNDE TUTMAYI BAŞARABİLEN GERÇEKTEN ENDER LİDERLERDEN BİRİSİDİR”

Milletvekili Açıkkapı yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakında nasıl bir kampanyanın süreceğinden bahsederek, “AK Parti özellikle 16 yıldır teşkilatlarıyla seçimlerde organize olarak çalışabilen ve her seçimden sonra bir diğer seçime hazırlanabilen bir siyasi hareket. Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız 16 yıldır teşkilatları zinde tutmayı başarabilen gerçekten ender liderlerden birisidir. Bizlerde hiçbir değişim partide zafiyet oluşturmaz aksine her değişim, her dönüşüm partimizi her seçimde zaferle çıkarır.  Dolayısıyla özellikle bu seçimlerde teşkilatlarımızla birlikte biz belki her zamankinden daha iyi çalışarak, daha organize olarak bu seçimlerden de Allah’ın izniyle zaferle çıkacağız. Çünkü bizim teşkilatlarımız bu tecrübeye, bu bilgi ve birikime sahip bir teşkilat” dedi.

“HEM CHP’NİN TARİHİNE HEM DE TÜRK SİYASİ TARİHİNE KARA LEKE OLARAK YAPIŞACAK”

“Sayın cumhurbaşkanımıza karşı maalesef doğal olmayan ittifaklar arayışı var” diyen Milletvekili Açıkkapı, “Özellikle yüksek seçim kurulunca İyi partinin seçimlere girmesiyle alakalı bir problem zikredilmemişken, öyle bir sonuç doğmamışken, İyi Partinin seçimlere gireceği belli iken burada CHP ile birlikte belki de hem CHP’nin tarihine hem de Türk siyasi tarihine kara leke olarak yapışacak bir sonuç ortaya çıktı. Burada özellikle 15 vekilin burada adeta kiralık vekiller olarak toplumda gerçekten hiç de benimsenmeyen bir algı oluşturmaları siyasi tarihimiz açısından utanç vericidir. Gerçekten utanıyoruz. Çünkü biz zaten kanunlarla ittifakı meşru hale getirdik. Kapalı kapılar ardında bir şeyler yapılmasın istedik. Ama bugün öyle görünüyor ki Sayın Cumhurbaşkanımıza AK Parti siyasi hareketine yönelik olarak öyle bir kin öyle bir düşmanlık oluşmuş ki her şeyi mübah görüyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi küresel aklın burada maşalığını kim yapıyorsa yapsın. Emin olsunlar ki milletimiz her zamankinden daha vakur bir şekilde her yapılan olayı herkesten ve her siyasetçiden çok daha fazla analiz etme yeteneğine sahiptir. Bu olup bitenleri de milletimiz analiz ediyor. 24 Haziran’da da gerekli cevabı verecektir” diye konuştu.

“ÇOK GARİPSİYORUZ. UTANÇ VERİCİ BİR OLAY”

Milletvekili Açıkkapı yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Bir ana muhalefet partisi liderinin aslında aday olması gereken bir ortamda farklı arayışlara girişmesi düşündürücüdür. Gerçekten çok düşündürücü. Çok garipsiyoruz. Utanç verici bir olay.  Bir siyasi hareketin lideri şayet kendisinde aday olabilecek profili ve vizyonu göremiyorsa vay o partinin haline vay o ülkenin haline. Burada CHP elbette ki kendi siyasi partisi içerisinden aday da çıkarabilir ama bu aday arayışını dışarıdan yapmaya çalışması bir başka soru işaretidir. Türkiye’de hangi oyunların, hangi senoryaların, hangi tezgahların yapılmaya çalışıldığını emin olun milletimiz görmektedir. Büyük resmi çok iyi okumaktadır. Burada bu tür atraksiyonlarla bu oyuna alet olan kim olursa olsun adı A olsun B olsun, bunun karşılığını milletimiz sandıklarda verecektir. Çünkü demokrasi için mücadele verdiğimiz, birlikte mücadele verdiğimiz kişilerin buna alet olması bizi çok üzer. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi kağıttan kayığa hiç kimsenin bilmemesi gerekir. O kağıt elbette su alır. O kayık da batar.”

“ÜMİT EDİYORUZ Kİ YANLIŞ BİR KARAR İÇERİSİNDE OLMAZLAR”

Milletvekili Açıkkapı, “Bizim şu anda Sayın Abdullah Gül ile ilgili bir yorum yapmamız doğru değil. Neticede nasıl bir karar verilecek, nasıl bir çalışma sergiliyorlar? doğrusu çok fazla bilgi sahibi değiliz. Ümit ediyoruz ki yanlış bir karar içerisinde olmazlar” diyerek sözlerini tamamladı.