Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında ‘Personelin Sesi, Adaletin Nefesi’ sloganı ile “Adalet Personeli 100. Yıl Etkinlikleri” Elazığ’da başladı. Etkinliklere katılmak üzere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da Elazığ’a geldi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Elazığ Adliyesi’nde fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe ve davetliler katıldı.

Açılan serginin gezilmesinin ardından adalet personeli tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi izlendi.

YILDIRIM: BU ETKİNLİĞİN İLK ORGANİZE EDİLMİŞ AYAĞI İÇİN ELAZIĞ’DAYIZ

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, “Adalet Bakanlığı olarak, Adalet Bakanlığı personeliyle birlikte Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında personelimizi bir araya getirdiğimiz, dayanışma içerisinde, kaynaşma içerisinde sosyal etkinliklerde bir araya getirdiğimiz bir etkinlik için bu etkinliğin ilk organize edilmiş ayağı için Elazığ’dayız. Yaklaşık 160 bine varan personelimizin insan kaynakları anlamında güçlü bir niteliği olduğunu biliyoruz ve bu faaliyetler vesilesiyle de personelimizin bu niteliklerini, yeteneklerini ön plana çıkarmış oluyoruz. Personelimizin bir anlamda kendi yeteneklerini sergilemelerine müsaade etmiş, buna zemin hazırlamış oluyoruz. Elbette bunların ortak faydası da hakikatten çok zor bir görevi ifa eden gerek Adliye personeli gerek Ceza İnfaz Koruma personelinin bu zorlukların arasında böyle bir sosyal etkinlikle biraz mola vermiş olmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ÇÖZÜM NOKTASINDA ARACI OLMAK İÇİN BİZLERDE BURADAYIZ

Genel Müdür Yıldırım, “Yine genel müdürlüğümüzden, bakanlığımızdan, personel genel müdürlüğünden gelen bürokratlarla personelimizi bir araya getirerek dertleşmeye fırsat vermek, hemhal olmak, onlarla sohbet etmek, sorunlarını yerinde görmek ve dolayısıyla bu vesile ile bu kadar yoğun işlerin arasında hem personelimizle birlikte sosyal bir zaman geçirmek hem de yerinde sorunlarını görüp bunları bakanlığımıza taşımak ve çözüm noktasında aracı olmak için bizlerde buradayız” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Yıldırım daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit’i ziyaret etti.

Enis Yavuz Yıldırım, geçtiğimiz süreçte Elazığ Baro Başkanlığına seçilen Melih Efe’yi de ziyaret ederek başarılar diledi.