MHP Elazığ Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban ziyaretlerini sürdürüyor.

Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı

Prof. Dr. Çoban Baskil ilçesi ziyareti kapsamında MHP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Partililer ve vatandaşlarla sohbet eden Çoban, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerin önemi üzerinde durdu.

ÇOBAN: YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSE BİZİM İRADEMİZDE

Burada bir değerlendirmede bulunan MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Bilal Çoban, “Değerli kardeşlerim, Ticaret ve Sanayi Bakanlığımızın 2022 yılında hazırlamış olduğu kısa adı SEGE olan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Raporu yayınlanmıştır. Bu raporu incelediğimizde bu bölgenin en zengin toprak ve su potansiyeline sahip olan Baskil ilçemizin, tarımsal, hayvansal ve meyvecilik faaliyetlerine rağmen gelişmişlikte ülkemizde 971 ilçe arasında ancak 714’üncü sırada kendine yer bulabilmiştir. Bu araştırmada en gelişmiş ilçeler birinci kademede yer alırken en geri kalmış ilçeler ise altıncı bölgede toplanmıştır. Baskil ilçemiz 5’inci kademe ilçeler arasında ancak yer alabilmiştir. Bunun başlıca nedeni tüm tarımsal ve hayvansal üretimlerin ve zengin su kaynaklarının yüksek katma değere dönüştürülememesinden kaynaklanmaktadır. Şimdi artık yeni bir dönemin kapıları aralanmıştır. İlimizin de içinde bulunduğu 11 ilimiz 6 şubat depreminden etkilenerek Afete Maruz Bölge kapsamına alınmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi ile bu illerimizde ve ilçelerindeki tüm yatırımlar 6’ıncı bölge teşviklerinden istifa etmeye başlamışlardır. 14 Mayıs Baskil ve Elazığ İçin Yeni Bir Dönüm Noktası… İşte bu nedenle 14 Mayıs sonrası tüm ilçelerimiz ve şehrimiz için çok önemli bir tarihtir. Zira, bu şehrin tüm ilçeler özelinde ve il merkezinde ‘Kalkınma Planları’ hazırlanmıştır. Baskil’in neye ihtiyacı var, bu ilçemizi nasıl kalkındırabiliriz konusunda en hazırlıklı biziz. Yerel Devlet Planlama Teşkilatı gibi şehrimizin her bir sektörünü ve ilçesini çalıştık. Sorunları biliyoruz. Bunların çözüm önerileri dosyalarımızda var. 14 Mayıs sonrası siyasi iradenin öncülüğünde Baskil başta olmak üzere şehrimizin her bir köşesine yatırım için seferberlik ilan edeceğiz. Bizi yakından takip eden tüm vatandaşlarımız şunu çok iyi bilir ke hamaset ve günü birlik siyaset asla yapmadık. Geride bıraktığımız bu süreçte akıllarda Bilal Hoca ve Projeler kalmıştır. Hep yatırım, istihdam, kalkınma ve şehri geleceğe taşıma odaklı bir siyasi duruşumuz oldu. Bu duruşun geldiğimiz süreçte ne kadar doğru olduğu, ne kadar isabetli olduğu ve bu şehrin birinci önceliği olduğunu maalesef hep birlikte müşahede ediyoruz. Ama artık ne kaybedecek zamanımız ne de boşa geçirecek vaktimiz var. Bu zenginliklerin bizler için değer üretememesi sizlerin değil maalesef siyasi iradenin beceriksizliğidir. Buna dur demek ve yeni bir sayfa açmak ise bizim irademizde. Bu nedenle 14 Mayıs tarihinde sizlerden, şehrimizin, ilçemizin, çocuklarımızın geleceği adına destek ve dua talep ediyorum” dedi.