14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği için çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban Merkez Mahalle Muhtarlarıyla iftarda bir araya geldi.

Çoban yaptığı konuşmada, “Elazığ’a hizmette Muhtarlarımızın emeği ve rolü çok değerli. İnşallah 14 Mayıs sonrası, tam bir koordinasyon içerisinde halkımıza en iyi hizmeti birlikte vereceğiz” dedi.

ÇOBAN: MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN EN TABANDAKİ TEMSİLCİSİ VE YÖNETİCİSİDİR

İftar programında değerlendirmede bulunan Çoban, “Öncelikle hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan davetimize bir telefonla icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette bugünkü toplantı karşılıklı olarak birbirimize olan güven ve yılların vermiş olduğu dostlukların bir sonucu olarak tezahür etmiştir. Sizler Yerel Yönetim içerisinde Devletimizin en tabandaki yöneticisi ve temsilcisisiniz. Halkla olan diyaloglarınız, onların talep ve sorunlarını ilgili makamlara taşıma, yerel yönetimlerin veya merkezi idarenin almış olduğu kararları uygulama hususunda yoğun bir mesai harcamakta ve hizmet etmektesiniz. Her türlü huzur hakkınız bir kenara bu iş gönüllülük esası olmaz ise başarının elde edilmesine de imkan yok. Sizlerin her biri mahallenizdeki bir sakinin yaklaşımı ile mahallenizde yaşamıyorsunuz. Çevrenizde mahalleniz için uygunsuz her şeyi görüyor bunların çözümü için de yoğun bir mücadele veriyorsunuz. Dolayısı ile beni en iyi anlayan kesimin sizler olduğuna inanıyorum. Çünkü, tam 13 yıldan beri, bu şehrin her bir sorunun çözümü için 1500’ün üzerinde projeksiyon ürettik. Onlarca proje hazırladık. Bunları dosya olarak ilgili makamlara götürdük. Bazen medya huzurunda detaylarını paylaştık. Ancak tüm bu mücadelelerimize rağmen ne sesimizi duyan, ne de talebimizin ne olduğunu idrak eden bir yaklaşım görmedik. O zaman kalktık dedik ki, kimse el atmıyor ise biz yapalım. İki dönem Belediye Başkanlığı için mücadele verdim. Nasip olmadı. Ancak şimdi, hem ülkemiz hem de ilimiz için çok kritik olan bir eşikteyiz. 14 Mayıs sonrası kartlar yeniden dağıtılacak. Elazığ’ı oyun içinde tutmamız ve bulunduğu lokasyonda diğer ilerin liyakatli siyasetçilerinin kendi şehirlerindeki başarı hikayelerini konuşma dönemini sonlandırarak, bu Aziz Şehri hak ettiği yere taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: TEMEL AMACIMIZ 2023 SEÇİMLERİNE GİRERKEN İLİMİZ İÇİN HAZIR OLDUĞUMUZU GÖSTERMEKTİ

Elazığ’da ‘Kadın ve Genç İstihdamın Desteklenmesi’ Konferansı Elazığ’da ‘Kadın ve Genç İstihdamın Desteklenmesi’ Konferansı

MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban yaptığı açıklamada; “2022 yılının hemen başında Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak ilimizin tüm ilçelerle ve sektörleriyle birlikte ‘Kurtuluş Planı’nı hazırladık. Temel amacımız 2023 seçimlerine girerken ilimiz için hazır olduğumuzu ve her alana hakim olduğumuzu göstermekti. Şu çok açık ki artık tüm halkımız bu şehri en iyi temsil edecek isimler sıralamasında bizi ilk sıraya koyuyor. Bu çok kolay elde edilir bir konumlandırma değildir. 13 yıllık bir birikim ve sahada olmanın bedeli olarak elde edilmiştir. Sizlerin her biriniz çok iyi biliyorsunuz yerel seçimler öncesinde her bir mahalle muhtarımıza Belediye Başkan Yardımcısı Unvanı verip yerel yönetime farklı bir anlayış getirecektik. Nasip olmadı. Ancak 14 Mayıs sonrasında nasip olur bu Aziz Şehri temsil yetkisi alır isek her birinizle olan yürüyüşümüz kaldığımız yerden devam edecek. Bu nedenle sizlere hazırlamış olduğumuz bir form dağıtacağız. Mahallenizle ilgili olarak en güncel sorun ve taleplerinizin neler olduğunu bilmek istiyorum. Tüm bu beklentilerinizin karşılanması hususunda siz yerelde ben ise merkezi yönetimde elbirliği ile şehrimize ve halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayretinde olacağız inşallah. Bu düşüncelerle, bir kez daha çok değerli katılımınız ve göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyor, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.