Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan’ın ilk durağı sebze hali esnafı oldu. Tek tek tokalaştı, hal hatır sordu, sorun ve talepleri yerinde dinledi.

ARSLAN: MAĞDURİYET İÇERİSİNDELER

Esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getiren Aday Arslan, “Esnaflarımız sıkıntı içerisinde. Hem işlerin yokluğundan sıkıntıda hem de ticaretlerinden dolayı sıkıntı içerisindeler. Burada 83 tane esnafımız var. Sebze halimiz olması gereken standartlarda bir sebze hali değil alt yapı itibariyle yetersiz durumda. Özellikle dükkânların bodrumları yok, kasaların koyacakları yer yok. Gece 3’te kamyonlar buraya geliyor. Misafirlerin oturacağı yer yok, yemek yiyecekleri lokantaları yok. Öyle bir mağduriyet içerisindeler” dedi.

ARSLAN: HERKES ASLINDA BU İŞİN FARKINDA

Başkan adayı Haluk Arslan, “Alt yapısı yetersiz dedik. Bir soğuk hava deposu ihtiyacı var. Mesela burada bir balık halinin kurulması da gerekir ama mevcut alan şu an sebze ve meyveler için bile yeterli değil. Bunun geliştirilmesi gerekiyor. Burada yapısal sorunlarımız var. Az öncede ifade ettiği gibi sosyal tesis, lokanta anlamında sıkıntılar var. Çatılar akıyor, esnafın belediyenin yapması gereken işler noktasında ciddi endişeleri var. Diğer yandan buradaki düzen ve intizamın Elazığ’ın belediyesinin gelirleri açısından da önemli faktörleri var. Elazığ Belediyesi şu anda tanzim satış mağazasında sunduğu ürünleri maalesef buradan, sebze halinden temin etmiyor. Kendi insanının ürettiği ürünleri bize sunmuyor. Dışarıdan başka aracılardan aldığı ürünleri burada bizim paramızla, bizim kaynağımızla zarar ederek sunuyor. Bütün bunları buradaki esnafımız bize ifade etti. Herkes aslında bu işin farkında” diye kaydetti.

Sebze halinin ardından Aday Arslan’ın son durağı 50’ler çarşısı oldu.

Esnaf ve vatandaşla bir araya gelen Arslan, destek istedi.