Aday Profesör Dr. Çoban Çalışmalarını Sürdürdü

“Arsa maliyetini kaldırıp ucuz konutlar üreteceğiz” dedi, dar gelirli 5 bin aileye konut müjdesi verdi. Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, projelerini açıkladı.

Aday Profesör Dr. Çoban Çalışmalarını Sürdürdü

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban’ın ilk durağı Türk Ocakları oldu.

ÇOBAN: UMARIZ BU BİRLİKTELİĞİMİZ UZUN VADEDE DEVAM EDER

Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban’da, “Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri kapsamı içerisinde Türk Ocakları ziyaretimiz tabi bizim içinde ayrı bir önem arz etmekte. Umarız bu birlikteliğimiz uzun vadede devam eder. Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Çoban daha sonra İzzetpaşa mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

ÇOBAN: BU PROJELER BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILI BELKİ SONRASINDA UNUTULMAYACAK

Vatandaşın sesine kulak veren Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Çoban, “Bu yolculuk, kiminize aş olacak, bu yolculuk kiminize iş olacak, bu yolculuk kiminiz için umut, bazılarınız için sıcak bir yuva olacak. Allah nasip ederse bu sıcak yuva için bir sinyal alacaksınız. Açıkladığımız her proje bu şehrin bir kanaya yarasına merhem olmak, kalıcı ve köklü olmuş, artık içselleştirdiğimiz problemlere bir çözüm olmak, bazıları bu şehrin geleceğine umut, bazıları doğuya ışık, bazıları Batıya bir model olmak içindir. Ama bunlar ilmek ilmek hazırlanmıştır, ilmek ilmek dokunmuştur. Bu projelerde bin yıllık bir geçmiş vardır ve bu projeler belki önümüzdeki 100 yılı belki sonrasında unutulmayacak binlerce yılı kapsamaktadır” diye kaydetti.

ÇOBAN: ÜRETMEYEN BİR DEVLET OLAMAZ

Tam bağımsız bir Türkiye özlemimizdir ama üretmeyen bir devlet olamaz diyen Prof. Dr. Çoban, “Bu şehirde Elazığspor’da Elazığ’ın sporu da Allah nasip ederse bizden sorulacak. Bu şehirde kim taş üstüne taş koyacaksa bizimle, kim geleceğe bir çivi çakacaksa bizimle çakacak. Türkiye’nin kalkınma hamlesi Allah nasip ederse Elazığ’dan başlayacak ve dalga dalga Türkiye’ye yayılacaktır. Bugün üretim, bugün hayvancılık, bugün tarım, bugün el emeği dikkat ederseniz bitme noktasındadır. Bunun üstünü kapatmaya gerek yok. Emperyalizmle mücadele doğrudur, tam bağımsız Türkiye özlemimizdir, egemen bir millet baş tacımızdır ama üretmeyen bir devlet olamaz. Bizim kafamızdaki çıta ile mevcut durum arasında çok ciddi bir makas var. Bunu birkaç sene içerisinde çözeceğimizi ve bu şehre yeni bir yönetim anlayışı getireceğimizi, bu şehirde yeniden yönetimle, mahalli idarelerin yeniden şekillenmesi ile bu şehrin bu çocukları ile bu şehri yöneteceğimi bildirmek isterim. Oy sizin namusunuzdur. Bunu doğru bir şekilde bu şehrin menfaatleri için kullanacağınıza eminiz. Elbette ki cesaret bekleyen, elbette ki konuşmak zorunda kalacağınız kişilerde olacaktır. Benim için araya girmenizi, onlara cesaret vermenizi, konuşmanızı, durumu anlatmanızı, onları dileminizi, sen niye böyle düşünüyorsun diye sorgulamanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aday Prof. Dr. Çoban’ın bir diğer durağı ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Vali Fahri Bey caddesi oldu.

Kurum müdürleri ve çalışanlarla ve vatandaşlarla bir araya gelen Çoban, hem destek istedi, hem de talepleri dinledi.

Aday Prof. Dr. Bilal Çoban ziyaretlerini açıkladığı projelerle sonlandırdı.

ÇOBAN: VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAMIZ GEREKECEKTİ

Dar gelirli 5 bin aileye konut müjdesi veren Çoban, “Bildiğiniz gibi Elazığ birinci derecede deprem bölgesi. Greçekten yapılacak çok fazla iş var. Acil eylem planları depreme uygun bir takım düzenlemelere ihtiyaç var. Belediye olarak elbette ki konut üretecek, bu deprem riskini azaltacak yeni kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşımızın yanında olmamız gerekecekti. Bizde farklı mahallelerde kentsel dönüşümler nasıl yapılır, nasıl edilir bununla ilgili neler yapılır hazırlığımızı tamamladık bazı mahallelerden başlama üzere kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacak. Ancak bir rezerv alanının oluşturulması gerekiyordu. Bu rezerv alanı için bugün sizin karşınıza dar gelirlilere verilmek üzere dar aileler için bir sosyal onut projesi hazırlığımız var. 5 bin aileyi Allah nasip ederse ev sahibi yapacağız. Biz hep söyledik; sıcak yuvanız bizden olacak, aşınız bizden olacak ve işiniz bizden olacak. Bu 5 bin aile elbette ki daha önce ev sahibi olamamış, hayatını tamamen bir ev sahibi olmaya adamış ancak bununla ilgili yeterli maddi imkanı olmayanlar öncelikli olmak üzere ama bu 5 bin konut başlangıç olacak. Bin konuttan başlayacak 5 etap halinde bir uydu kent yapacağız” diye kaydetti.

ÇOBAN: SICAK YUVANIN TEMİNATI ELAZIĞ BELEDİYESİ OLACAK

Aday Çoban, “İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkanlığı döneminde bu uydu kent o dönemde yapılmış denilecek ve onlarca yıl inşallah yüzyıl boyunca bu söylem devam edecek. Bu 5 bin aileye konut projemiz elbette ki sosyal donatıları, okullar, camiler, parklarıyla modern bir kent olacak. Bugün yapılan yeni yerleşkeleri görüyoruz. Yeni yerleşkeler çağımızın şartlarına ve durumuna uygun değildi. İnşallah bunu 1 Nisan sonrası bu şehrin çocuklarıyla beraber oturacağız. Her ne kadar belirgin bir şekilde biz hazırlık yapsak da proje yarışmaları yapılacak. En doğru şekilde özellikle dar gelirli olduğu için malzemeden çalınmadan ve balkondan kısılmadan, balkonsuz ev değil, normal insanlarımızın yaşayacağı, Elazığlılarımızın hak ettiği 5 bin aileyi biz ev sahibi yapacağız. Bu konuda hem iş hem sıcak yuvanın teminatı Elazığ Belediyesi olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 21:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 5 yıl Önce

Sayın Çoban seçim çalışmalarınızı sadece il merkezinde yer alan esnaflar ya da kahvehaneler bandında yürütmeniz yeterli değil. Özellikle bir çok yeni yerleşim yerlerindeki(?) yollar, binalar gözlemleyiniz. Mahallelilerle bir araya geliniz. Örnek mi Cumhuriyet Mahallesi 170. sokakla işe başlayabilirsiniz. Gelin yolları, yolların ortasındaki duvarları, direkleri, çukurları vs gözlemleyin.

SIRADAKİ HABER

banner137