Ağın Belediyesi, ilçeye daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla iş makinesi araçlarına bir yenisini daha kattı.

Daha önce, AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in de verdiği desteklerle iş makinesi ihtiyaçlarının olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilettiklerini ifade eden Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

USLU: AĞIN BELEDİYESİ’NE KAZANDIRMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Belediyeye kazandırılan iş makinesinin maliyetinin büyük Kısımının bakanlık tarafından kalan kısmın ise belediye bütçesinden tarafından karşılandığını belirten Uslu, “İlçemizin ve belediyemizin bir eksiği daha giderilmiş oldu. Bu konuda sayın Milletvekilimiz Metin Bulut’a, İl Başkanımız Semih Işıkver’in katkılarıyla sayın Bakanımız Murat Kurum’a kepçe ihtiyacımız olduğunu arz ettik. Onlarda bize 450 bin lira karşılığında kepçe alabileceğimizin taahhütünü verdiler ve bize 450 bin lira maddi yardım gönderdiler. Bu süreçte Hidromek hemşehrimiz Kemaliyeli güzel insanların firması olduğundan dolayı ve ülkemizde de satış bandı ve en yüksek ekipman firması olan Hidromek firması da bize yine hemşehrililiğini gösterip ataşmanlarını ücretsiz tahsis ettiler. Kanal açma, kovası, diğer ürünlerini. Toplamda 522 bin liraya mal olan kepçemizin 72 bin lirası kendi bütçemizle, 450 bin lirası da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibesiyle Ağın Belediyesi’ne kazandırmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

USLU: İNŞALLAH RABBİM BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ DAİM KILAR

Uslu, amaçlarının ilçeye hizmet etmek olduğunu söyleyerek, “Aınan her kararımız oy birliğiyle alınmış olup siyasi hiçbir ayrım yapmadan her kararımız böyle geçiyor. İnşallah rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim kılar” dedi.

ACARLAR: YERLİ VE MİLLİ BİR MARKA

Hidromek Elazığ Bölge Satış Yetkilisi Gökhan Acarlar’da, “Yerli, milli… altını çizmek istiyorum. Bir firma yerli olabilir ama milli anlamına geldiğinde özellikle bu dönemde destek verilmesi dişlinin, çarkın dönmesi anlamında taktire şayandır. Başkanımız lütfettiler. Sağ olsunlar Hidromek’i tercih ettiler. Burada 3 nokta önemli. Bir tanesi yerli ve milli firmaların desteklenmesi, ikincisi Malatya’da da aynı şekil dile getirildi, istihdam yaratacak, oluşturacak makine. Sonuçta buna bir operatör binecek ve belediyenin bünyesinde bir ekmek kapısı oluşacak Diğeri de tabi imkanların servis ve yedek parça ağının geniş olan bir firmanın tercih edilmesi. Bu anlamda da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş makinesinin anahtarı Başkan Ali Uslu’ya teslim edilerek; ilk kontak çevrildi.