Ağın İlçesi’nin Konaklama İhtiyacı Gideriliyor

"En yaşlı ilçe" sıralamasında en başta yer alan Ağın ilk oteline kavuşuyor.

Ağın İlçesi’nin Konaklama İhtiyacı Gideriliyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 65 yaş ve üzerindekilerin toplam nüfusuna oranıyla, ülke genelinde "en yaşlı ilçe" sıralamasında en başta yer alan Ağın ilk oteline kavuşuyor.

Gençlerin eğitim ve istihdam nedeniyle ayrıldığı ilçe, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve sakinliği ile dikkat çeken ilçe, aynı zamanda “sakin şehir adayı”.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde ilçenin belediye başkanı seçildikten sonra kollarını sıvaya çalışmalara hızlı bir şekilde başlayan Ali Uslu, “Sakin Şehir adayı Ağın’ın konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla belediyenin atıl durumunda bulunan otelinin tadilatı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan ödenek talebinden bulundu.

USLU: AĞIN’IMIZIN EN ÖNEMLİ EKSİKLERİNDEN BİRİ KONAKLAMA SORUNUMUZDU

Başkan Uslu, “Ağın’ımızın en önemli eksiklerinden biri konaklama sorunumuzdu. Belediyemize ait yuvarlak çarşının orada 2 odalı belediye otelimiz mevcuttu. İlimizi ziyaretlerinde kıymetli bakanımız Murat Kurum inşaat tadilatında kullanmak üzere taleplerimiz doğrultusunda bize ödenek gönderdi. Geldiği günden bugüne dek Elazığlıların gönlünde taht kuran, halkımıza verdiği değerden dolayı biz kendisine müteşekkiriz. Kıymetli valimiz Erkaya Yırık Bey ilçemizi ziyaretinde 250 bin kendisinin bize maddi desteği oldu” dedi.

USLU: BELEDİYEMİZİN TADİLAT VE TAMİRATINA BAŞLADIK

Uslu, Bakanlıktan gönderilen 250 bin ve Elazığ Valiliği’nden gönderilen 250 bin liralık ödenekle otelin tadilatını başlattığını belirterek, “Belediyemizin tadilat ve tamiratına başladık. Elektrik su, pis su, kalorifer tadilatı, müştemilat onarımını yapıyoruz. Kaymakamımız pencere yapımında destek olacak. Allah herkesten razı olsun” diye kaydetti.

USLU: İLERİKİ SÜREÇLERDE KADIN KÜLTÜR EVİ PROJEMİZ VAR

Otelin tamamlanması ile birlikte konaklama ihtiyacının giderileceğini kaydeden Başkan Uslu, “İleriki süreçlerde Kadın Kültür Evi projemiz var. Ağın’ımızın girişimci kadınları ve üretken kadınlarının sosyalleşeceği ve üretim yapacağı yer inşa edeceğiz inşallah Ağın’ı hakkettiği yere getireceğiz. Projelerimiz devam ediyor. Bugüne kadar emeği geçen, Ağın’a destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Onların sayesinde Ağınlı Ağın’a geldiğinde konaklayacağı otelin olacağı taahhüdünü veriyoruz” açıklamalarını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 18:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137