Elazığ’ın eski yerleşim yeri olan Harput’ta 1915’li yıllarda yaşayan Türk genci Mustafa ile Ermeni kızı Ahçik arasında yaşanan gerçek bir aşkı konu eden; savaşa, ayrımcılığa, düşmanlığa karşı aşkın direnişini anlatan Ahçik türküsünün hikâyesi film oluyor.

Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ile Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı işbirliğinde hayata geçirilecek proje için, TV dizileri ve uzun metrajlı filmleri başlatan yönetmen olarak bilinen ünlü senarist, yönetmen ve reklamcı Osman Sınav ile senaryo sözleşmesi imzalanarak, film için ilk adım atıldı.

Filmin çekimleri öncesi Ahçik Türküsünü beyaz perdeye taşıyacak olan ekipte yer alan Elazığ Dernekler Federasyon Başkanı Nejat ak, devlet sanatçısı Mustafa Turan, belgesel TV yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, sinegraf film senarist Raşit Çelikezer Elazığ’a geldi.

Bir otelde tanıtım toplantısı düzenleyen ekip, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Elazığ’ın şair ve yazarları ile gazetecilerle bir araya geldi.

Ege Elazığ Denekler Federasyon Başkanı Nejat Ak, Harput’ta çekilecek olan Ahçik filminin serüveni hakkında bilgiler verdi.

Devlet Sanatçısı Mustafa Turan, geçmişin sunduğu hazinenin geleceğe de aktarılması gerektiğini kaydetti.

Elazığlı olduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Belgesel TV Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, Filmin, Elazığ’ı ve Harput’u dünyaya tanıtacak bir proje olduğunu ifade etti.

İlk kez Elazığ’a geldiğini belirten Sinegraf Film Senarist Raşit Çelikezer, hikayenin senaryosunu yazacaklarını ve bölgenin öne çıkması gerektiğini söyledi.

Toplantı fikir alışverişi ile devam etti.