16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 32’ncisi düzenlenen Ahilik Haftası Etkinlikleri Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da başladı.

Elazığ’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen kutlama programının ilk durağı öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı oldu.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar birliği Başkanı Cemil Erdem, Ahilik Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

ERDEM: ÖNCÜ VE ÖRNEK OLMUŞLARDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Erdem, “Ahilikte Ahiler Esnaf ve Sanatkarlar sanayici ve ticaret erbabını asırlarca bünyesi içerisinde barındırmış, günümüzde özlemi çekilen sanat, ticaret, iş ve meslek ahlakı yanında kooperatifçilik, mesleki ve çıraklık eğitimi, sosyal güvenlik, standart üretim, kalite ve fiyat kontrolü ve bankacılık gibi konularda başarılı olarak öncü ve örnek olmuşlardır. Ortaya koyduğu prensipler ile de sanatkârı kendi içerisinde sağlam ahlaklı ve mesleki temeller üzerine oturturken toplumumuzun her kesimindeki insana hitap ederek insan unsurunu ön plana çıkarmıştır. 13.yüzyılın başlarında Anadolu’muzun en güzel ve en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Kırşehir’de temelleri atılan Ahilik birçok etnik kökenden oluşan ve birbiri ile kavga halinde olan topluluğa nefer olmuş din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi eşit gören, kendisinden önce etrafındakileri düşünen ve kollayan birlik, kardeşlik, hoşgörü ve insan sevgisi esas alan bir anlayışla insanlara barış ve huzur içinde bir çatı altında birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmeyi göstermiştir” dedi.