Ahmet Tevfik Ozan'ı, Vefatının Birinci Yıldönümünde Rahmetle Anıyoruz...

Elazığlıların gönlünde yer eden, şiirleri ile yüreklere dokunan, naif kişiliği ile herkesin sevdiği ve saydığı isim televizyonumuz program yapımcısı, Fırat Üniversitesi Akademisyeni Dr. Ahmet Tevfik Ozan'ın aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde rahmetle anıyoruz…

Ahmet Tevfik Ozan'ı, Vefatının Birinci Yıldönümünde Rahmetle Anıyoruz...

Televizyonlarımızda yıllardır Ardıç Dalı programını yapan ve sunan, Elazığ’ın yetiştirdiği önemli değerlerinden Dr. Ahmet Tevfik Ozan’ın aramızdan ayrılışının birinci yıldönümü…

15 Şubat 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Hocamız Dr. Ahmet Tevfik Ozan, 1953 yılında Harput’ta doğdu.

Halk Şairi Mehmet Rasim Ozan’ın oğlu olan ilk, orta ve lise öğrenimini memleketinde tamamlayan Ozan, 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

1974 yılında Öğrenci Derneği Başkanı iken öğrenci olayları ve basın davaları nedeniyle tutuklandı. Ankara, Kırşehir ve Niğde cezaevlerinde tutuklu kalarak 1978 yılında serbest bırakıldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra tutuklandı, 1981 yılında Mamak Askeri Cezaevinde kısa bir süre tutuklu kaldı. Aynı yıl tıp öğrenimine Gevher Nesibe Tıp Fakültesinde devam etti, 1986 yılında buradan mezun oldu. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başladı, askerliğinden sonra 1990 yılında Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Erciyes Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Serbest hekim olarak çalıştı. Çalışmalarını Fırat Üniversitesinde yardımcı doçent olarak sürdürdü. 1995 yılından itibaren doçent unvanıyla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi ve Deontoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

Şiire olan ilgisi çocuk yaşta başladı. Şiirleri 1977 yılından itibaren Türk Edebiyatı, Töre, Doğuş, Hasret, Boğaziçi, Yağmur, Konevi, Hedef, Erciyes gibi dergilerde yayımlandı. Yazı, resim, karikatür çalışmaları da olan Ozan şiirlerinde; vatan, millet, aşk, ölüm ve doğa temalarına yer verdi. Türkiye’yi temsilen 1994 yılında Struga Şiir Akşamlarına katıldı.

Geçtiğimiz yıl aramızdan ansızın ayrılan hocaların hocasını vefatının birinci yıldönümünde dualarla ve rahmetle anıyoruz..

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2022, 15:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 2 yıl Önce

ALLAH RAHMET EYLESİN.MEKANI CENNET OLSUN.NUR İÇİNDE YATSIN.ADAM GİBİ ADAMDI AHMET TEVFİK HOCAM

Merhuma rahmet olsun
Merhuma rahmet olsun - 2 yıl Önce

Mekanı cennet olsun. Elazığ has evladı idi.

SIRADAKİ HABER

banner137