Palu Kültür ve Dayanışma Derneği ile Palulu Kadınlar Derneği İşbirliği ile “Aile İçi İletişim Semineri” düzenlendi.

Palu’da gerçekleştirilen programda Palulu Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha Bahçeci, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ÜLGEN: AİLE TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, aile içi iletişimin yaşadığımız dönemde ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, “Anne, baba ve çocuklardan oluşan en küçük insan topluluğuna aile adı verilir. Aile üyeleri arasındaki ilişkiler ve aile ortamı psiko sosyal yönden gelişen ve bireyin en çok etkileşime uğradığı yerdir. Aile toplumun temel taşıdır. Toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa o toplum o kadar güçlü olur. Uyumlu bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk sağlıklı ve güçlü bir insan olarak topluma katılır”dedi.

ALAKAŞ: OKUL DIŞINDAKİ EĞİTİM VELİLERİMİZE DÜŞÜYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş, eğitimin evde başladığını belirterek, “Malumunuz eğitim evde başlar. Çocuklarımızın ilk eğitmenler anne ve babalarıdır. Okulda eğitimle birlikte öğretim süreci de devam ederken bizim için çocuklarımızın okuldaki zamanları kadar okul dışındaki zamanları da kıymetlidir. Okuldaki davranışları kadar okul dışındaki davranışları da kıymetlidir. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için ama okul dışındaki eğitim siz kıymetli velilerimize düşüyor” diye kaydetti.

BIÇAK: RUHUMUZU BÜYÜTECEK BİR EBEVEYNE İHTİYACIMIZ VAR

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Şebnem Bıçak, aile içi eğitime dikkat çekerek, “İnsanlar 9 ay anne karnında büyüyor ve dünyaya geliyor fakat ruhu tamamlanmıyor sadece fiziksel olarak dünyaya geliyor. Fıtrat olarak biz hep iyiyi istiyoruz, doğrunun taraftarı olmayı tercih ediyoruz fakat ruhumuzu büyütecek bir ebeveyne ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.