‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet’ Semineri Düzenlendi

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" münasebetiyle Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünce kamu kurumu çalışanları, il insan hakları kurulu üyeleri, sivil toplum kurumları ve muhtarlara yönelik "aile içi ve kadına yönelik şiddet" konulu seminer düzenlendi.

‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet’ Semineri Düzenlendi

"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" münasebetiyle Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğünce Kamu kurumu çalışanları, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Sivil toplum kurumları ve muhtarlara yönelik "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu seminer verildi.

İl özel idaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İl Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Karşı Şiddete Mücadele Büro Amiri Yüksel Cevizci katıldı.

Vali Yardımcısı Recep Gündüz’ünde katılım sağladığı programda şiddete dur vurgusu yapıldı.

BÜRO AMİRİ CEVİZCİ BİLGİLER VERDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Karşı Şiddete Mücadele Büro Amiri Yüksel Cevizci, “Mülki amir tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları kendisine ve gerekiyorsa beraberindeki çocuklara bulunduğu yerde veya başka bir yerde barınma yeri sağlanması. Diğer kanunlar kapsamında yapılacak yardımlar saklı kalmak üzere geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi. Hayati tehlikesinin bulunması halinde ilgilinin talebi üzerine veya resen geçici koruma altına alınması. Gerekli olması halinde korunan kişinin çocukları; varsa çalışma yaşamına katılımını desteklemek üzere 4 ay kişinin çalışması halinde ise 2 aylık süre ile belirlenen aylık net asgari ücret tutarının yarısını geçmemek ve belgelendirilmek şartıyla bakanlık bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak üzere kreş imkanının sağlanması” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137