Elazığ’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındaki ağır zihinsel engelli kızın cenazesini ailesi kabul etmemiş engelli kızın cenaze namazı mezarlık çalışanları tarafından kılınarak kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

YAŞANAN OLAY YÜREKLERİ SIZLATMIŞTI

Doğuştan ağır zihinsel engelli 12 yaşındaki Zühal G., Erzurum'dan Elazığ’daki bir bakımevine nakledildi. Beslenme sorunu olan ve kısa süre kaldığı bakımevinden hastaneye kaldırılarak tedavi altına çocuğun midesinden PEG ile beslenmesine devam edildi.

Tedavisi sırasında hastanede hayatını kaybeden Zühal G.'nin ailesi cenazeyi kabul etmedi. Bunun üzerine morgdan alınan cenaze, Elazığ'daki kimsesizler mezarlığında defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Asri mezarlıktaki camiye getirilen çocuğun cenaze namazı, mezarlık çalışanları tarafından kılındı. Cenaze dualar eşliğinde kimsesizler mezarlığına defnedildi.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN MEZARLIĞINA ELAZIĞLILAR SAHİP ÇIKTI

Elazığ’da büyük bir üzüntüyle karşılanan bu haberin ardından bazı Elazığlılar devreye girdi. Elazığ Şivesi İnstagram Sayfası yöneticileri ve bir grup Elazığlı vatandaş 12 yaşındaki engelli kızın cansız bedeninin defnedildiği Asri Mezarlığını ziyaret ederek genç kızın mezarlığına beyaz karanfiller bıraktı.

Elazığ’da Süne İle Mücadele Çalışmaları Başladı Elazığ’da Süne İle Mücadele Çalışmaları Başladı

“MELEĞİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYALIM”

Konuyla ilgili bir paylaşım da yapan Elazığ Şivesi Sayfası Elazığlıları Mezarlığı ziyaret etmeye davet etti. Yapılan açıklamada “Meleğimizi ziyaret ettik. Dedik ya ailesi biziz evet gerçekten ailesi biziz. Bunu reklam olsun diye asla paylaşmıyorum, ALLAH Bilsin niyetimizi Örnek olmak için paylaşıyorum. Elazığ kendine yakışanı yapacaktır eminim meleğimizi yalnız bırakmayalım. Mezarı asri mezarlıkta kimsesizler mezarlığına gittiğiniz zaman sol tarafta sıra mezarlarda en sona doğru…” denildi.