AK Parti’nin milletvekili adaylarını belirlediği kriterlerden biri olan temayül yoklaması devam ediyor. Doğukent Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonunda 70 aday adayı için AK Parti Teşkilat Mensupları oy kullanıyor. Elazığ’da saat 10:00’da başlayan temayül yoklaması saat 16:00’a kadar sürecek.

“TEMAYÜL YOKLAMASI SAAT 14’DE SONA ERECEK”

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Öncelik ile sabahın erken saatlerinden beri burada yayın yapıyorsunuz çekimler yapıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. Bizleri dünyanın dört bir yanında ki insanlar ile buluşturduğunuz için. Sabah saat 10 itibari ile başlayan temayül yoklamamız sizlerindi şahitlik ettiği çok yoğun bir ilgi yapıldı. Hala şu an saat 13.25 itibari ile bu temayül yoklamamız devam ediyor. Teşkilatlarımız büyük çoğunluğu oy kullanandılar. Bundan sonra akşam Saat 4 kadar sandıklarımız ve oy kullanma işlememiz devam edecek. Saat 4’e kadar gelecek olan tüm teşkilat üyelerimiz listede var oldukları sürece oylarını kullanılacaklar.  Yine bu teşkilat temayül yoklaması ile ilgili özelik ile sizin televizyonuz da genel yayın yönetmeniz Zeki Akbıyık Bey’in programında ifade ettiğim gibi temayül teşkilat yoklamasının hem teknik detayları he de sonda ki süreçler hakkında bilgilendirme yapmıştım” dedi.

“TEMAYÜL YOKLAMASINA 70 ADAY ADAYI KATILDI”

Temayül yoklamasına 70 aday adayının katıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Gürgöze, “genel merkezimizden gelen görevlendirilmiş iki komisyon başkanı ve Manise Milletvekilimiz Sayın Uğur Aydemir’in başkanlığında yine Antalya Milletvekilimiz İbrahim Aydın ve genel merkez gençlik kolları Furkan kardeşimizin de iştirak ettiği oluşan bir komisyon ile bu temayül yoklamamızı devam ettiriyoruz. Süreci de inşallah 4’de bitireceğiz. 4 kadar teşkilat mensuplarımız aday adaylarımız 70 aday adayımız oldu temayüle giren. 4 vekilimiz temayüle girmedi. Biz 75 diye ilan etmiştik. 75 başvurumuz vardı. Gerek genel merkezimize gerek ilimize müracaat eden 75 aday adayımızdan 1 aday adayının genel merkez tarafından gönderilen listede adı olmadığını için, genel merkezimiz uygun bulmamış aday adaylığını. Dolayısıyla bu listedeki eksikliğin bizim ile il teşkilatımız ile bir ilgisi olmadığını bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.  

“SPEKÜLE EDİLECEK HİÇBİR BİLGİ DOĞRU DEĞİL”

Başkan Gürgöze, “70 aday adayımızın teşkilatlarımıza takdirlerin sunduk ve gördüğünüz gibi 14 tane sandık oluşturduk. Here ilçeler için bir sandık. Merkezimiz için 3 sandık oluşturduk. Merkezimiz de bira daha yoğun olduğu için 3 sandık oluşturduk. Sandıklarımızda yoğunluk kalmadı. Büyük çoğunlukta katıklımın olduğunu ve gelen parti üyelerimiz oy kullandığını gördük. Çok yoğun katılım oldu. Bu yapılan temayül yoklaması bu akşam itibari ile saat 4’ten sonra sayılacak ve torbalara konularak mühürlenecek bizim tarafımızdan ve genel merkeze gönderilecek. Ve sonuçlar kesinlikle açıklanmayacak. Bilmesi gerekli olanların dışında, bilmesi gerekli olanları da genel merkezimiz belirlemiş kimler bilecek. Onun dışında hiç kimse birinci yada sonuncu yada her hangi bir yerde olduğuyla ilgili speküle edilecek hiçbir bilginin doğru olmadığına tüm aday adaylarına ve hemşerilerimize bildirmek istiyorum. Altını çizerek tekraren söylüyorum. Bilmesi gerekenlerin dışında hiç kimse bu temayül yoklamasının sonucunu bilmeyecek. Bugün akşam itibariyle oyların sayımı yapılacak ve komisyonlar aday adaylarımız hakkında çalışmalarını devam edecek. Zarflar açılmadan genel merkezimize gönderilecek. Genel merkezimizde sayım yapılacak” dedi.

“ORTADA GEZEN LİSTELERİN BİZİM AÇIMIZDAN HİÇBİR KIYMETİ YOK”

Başkan Gürgöze, “Mayıs itibariyle adaylarımızı YSK’ya verdiğimiz tarihten itibaren adaylar kesinleşecek. Onun dışında ortada gezen listelerin bizim açımızdan hiçbir kıymetin olmadığını herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. 74 aday adayı hepsi bizim aday adayımız. Parti teşkilatlarımız, ilimiz temsil etme noktasında en iyi temsil edecek kişilere, en doğru şekilde temsil edecek kişilere kullanmaları noktasında sürekli telkinlerimiz oldu. Hiçbir isim zikretmedim. Tüm teşkilat mensuplarımız asla böyle bir kelime ortaya koymadım. Teşkilat mensuplarımız kendi hür iradeleriyle kendilerini ve toplumu temsil edebileceklerine inandıkları kişiler destek vermelerini özellikle rica ettik” ifadelerini kullandı.

İŞTE TEMAYÜL YOKLAMASINA KATILAN 70 ADAY ADAYI

  1. ABDULKADİR ERGÜCÜ
  2. ABDULKERİM YILMAZ
  3. AHMET GENÇER
  4. AHMET EVLİYAOĞLU
  5. AHMET YÜRÜK
  6. AHMET METİN DEMİR
  7. ALİ ŞEKERDAĞ
  8. ALİ ÖLÇÜCÜ
  9. ANIL BEYZAT VURAL
  10. ARİF  EROL
  11. AYLA ÖZGEN
  12. AZİZ  DİNÇ
  13. BURAK TURAN
  14. CİHAN TELO
  15. CUMA KILINÇ
  16. DEVRAN DİLAN ELMACI
  17. ENES YILMAZ
  18. ERSİN KIRIMLI
  19. ESAT CEYLAN
  20. FARUK SEPTİOĞLU
  21. FİKRİ KÜÇÜKEL
  22. FİKRİYE PİRİNÇÇİ
  23. GİYASETTİN YILMAZ
  24. GÖKHAN ÜNALAN
  25. GÜLERSEM ÇOPUR
  26. HALİSE ÇAKMAK
  27. HAMZA SELOĞLU
  28. HASAN MURAT ÖZ
  29. HASAN ONUR BİNGÖL
  30. HEBEŞ KARADUMAN
  31. HÜLYA ÖZEN
  32. İBRAHİM AYAZ
  33. İBRAHİM GÖK
  34. İLHAN DOĞAN
  35. İLKER KESKİN
  36. MAHİR SÖNMEZ
  37. MEHMET TURAN
  38. MEHMET ALİ EROL
  39. MEHMET FATİH SUNAGİL
  40. MEHTAP YILDIRIM
  41. MELTEM KIZIL
  42. METİN AYAZ
  43. MİTHAT ALPAY
  44. MUHAMMED POLAT
  45. MUHAMMED TAYYİP SADAK
  46. MUHARREM ZEKİ ÇİTÇİ
  47. NEJLA KARA
  48. NİHAT DEMİRBAĞ
  49. NURETTİN KILIÇ
  50. NURİ AKDENİZ
  51. NUSRET ÇOBAN
  52. ÖMER DENİZ
  53. ÖMER FARUK ÜNAL
  54. PINAR KARATEPE
  55. RABİA ERGEN
  56. RAMAZAN AYHAN
  57. SELAHATTİN ÇOBANOĞLU
  58. SERMİN BALIK
  59. SUAT COŞKUN
  60. SÜLEYMAN GEÇGEL
  61. ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI
  62. TURGUT DOĞAN
  63. VAHTEDDİN BİNGÖL
  64. VEYSEL KILINÇ
  65. YAVUZ AKIN
  66. YEŞİM ADIGÜZEL
  67. YUSUF DEMİRTAŞ
  68. ZİNNUR BEYARSLAN
  69. ZÜLFÜ DEMİRBAĞ
  70. ZÜLFÜ TOLGA AĞAR