Elazığ Şehir Hastanesi 4 bin personelin hizmet verdiği ve içerisinde bin 38 yatak, 227 poliklinik, 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı Türkiye’nin 6. Şehir hastanesi.

“BUGÜN Kİ YOĞUNLUKLA OLMASA BİLE HİZMETE DEVAM EDECEKLER”

Hastane ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ, “Bu Bölge Hastanesi bugünlük bir hadise değil. Bir anda karar verilmiş, bugün oraya bölge hastanesi kurulmuş, hizmet ediyor değil. Bu yılların meselesi. Bizim ikinci dönemdeki; 2011’li yıllardan beri arkadaşlarımızla beraber bunun mücadelesini verdik. Çünkü Türkiye’de belli merkezlere Bölge Hastaneleri, Şehir Hastaneleri yapılıyor. O bölgeye hitap ediyor. Şehrin sağlık turizmi açısından ve bir sağlık merkezi olması açısından büyük bir önem arz ediyor. Dolayısıyla bu gündeme geldiğinde çok fazla ses çıkmıyordu. Niye? Henüz hizmet vermeye başlamadı. Eksisiyle, artısıyla şu anda olanlar görülmediği için, fark edilmediği için herhangi bir tepki olmadı haklı olarak. Ama bu biz bunu Sağlık Müdürlüğümüzle de, Bakanlıklarımıza da görüştük. İşte diş hastanesinin devlet hastanesi şu anda eski ismiyle sigorta Harput Hastanesi ve Devlet Hastanesi, Araştırma Hastanesinin yerinde tam teşekkürlü şu andaki hastane değil ama orada hizmet verecek 112 acil başta olmak üzere belli birimler yine orada hizmetine devam edecek. Belli ünitelerde orada kalacak. Bugün ki yoğunlukla olmasa bile hizmete devam edecekler, tamamen kaldırıp atmayacağız” ifadelerini kullandı.

1 ağustos tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayan Şehir Hastanesi, Elazığ’daki bazı mevcut hastaneleri de bünyesine aldı.

Hal böyle olunca taşınan hastanelerin çevresindeki esnaf iş yapamamaktan, vatandaş ise hastanenin çok uzak olmasından dert yanmıştı.

“BELİRLİ İLLERE YAPILAN BİR HİZMET”

Bu durumu da değerlendiren Milletvekili Demirbağ, “Esnafımız haklı tabi. Yıllardır o güzergah üzerindeki esnaflar hastanelerin işleyişi ve yoğunluğuyla birlikte ciddi bir iş kapasitesine sahipti. Ama bu bölge hastanesinin Doğukent’e kayınca bu yoğunluk oralarda dün yapılan ticaret veyahut bu konudaki yoğunluğu tabi kaybedecek o bölge. Ama bir bakıma şehrin gelişmesi açısından, bir sağlık merkezi olması açısından buna katlanmak durumundayız. Niye? AVM’ler de Türkiye genelinde doğru veya yanlış AVM’ler kurulmaya başlamadan önce küçük esnafımız çok iyi durumdaydı. Ama AVM’lerle birlikte gelip küçük esnafımız geriledi. Ama bunu ciddi anlamda şehirlerin gelişmesinde faydası olduğu düşüncesindeyim ben. Ama AVM’ler şehir merkezinde değil de mümkün olduğunda şehir dışında olması kanaatindeyim ben. Bu konuda da tabi hükümetimizin çalışmaları var. Bundan sonra müsaade de etmiyorlar zaten. Şimdi şehir hastaneleri de öyle. Her ile yapılan bir hastane değil, belirli illere yapılan bir hizmet. Dolayısıyla bu bölgede ilimizin bir merkez olması açısından mücadele ettik. Bugünde Şehir Hastanemiz yapıldı, hizmet vereye başladı. Elazığ’ımız için, bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben halen bölge hastanesi olmadan önce de Üniversite hastanemize özellikle Muş’tan, Bingöl’den, Tunceli’den, bütün çevre illerden ciddi anlamda hasta geliyor. Bölge hastanesiyle birlikte Sağlık Bakanımızda geldi, belli dallarda yoğunlaşmak, ön plana çıkarmak suretiyle bu hasta kapasitesini yükselteceğiz, kaliteli hizmet vermeye başlayacak, şehrimizin yararına olacak. Belki esnaf arkadaşlarımız bir süreliğine üzülecekler, eski ticaret hacmini kaybedecekler ama azalacak bu ticaret hacmi ama genel manada baktığını zaman önemli getirileri olacağı kanaatindeyim ben” şeklinde konuştu.