Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş tarafından karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, Valilik makamında ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YILMAZ: TUNCELİ AYRI BİR CANLILIK KAZANDI

Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Huzur ortamının oluşmasıyla, alt yapıya yapılan yatırımlarla birlikte Tunceli ayrı bir canlılık kazandı. Ekonomik hayatta da bir canlılık başladı. Tüm bu çalışmalar için huzurunuzda Sayın Valimiz ve ekibini tebrik ediyorum. Atom karınca gibi bir valimiz var. Çok çalışkan. Kendisini kaymakamlığı döneminde de tanıyordum. Çok değerli bir bürokratımız. Yürekten tebrik ediyorum. Bölge insanımıza büyük hizmetleri oldu. İnşallah daha da ileri gittiğini göreceğiz bu hizmetlerin. Valimiz az önce Tunceli’ye gelen araç sayılarını söyledi. Şimdiden neredeyse 2 katına çıkmış durumda. Yılsonu itibariyle  % 100’ü aşan bir artış olacak. Bu, ilde yaşanan gelişmeleri özetleyen çok güzel bir gösterge. Ayrıca yine istihdamda önemli gelişmeler yaşanmış. 2500’ün üzerinde vatandaşımız istihdam edilmiş. Özellikle Belediyemizin ve Valiliğimizin öncülüğünde, iş dünyasından da gelen katkılarla Tunceli artık ihracatçı bir il oldu. Türkiye olarak en büyük ihtiyacımız üretmek ve ihraç etmek. Özellikle ülkemize dönük bu saldırılara verilen en güzel cevap da bu. Daha çok çalışmak, daha çok üretmek, daha çok ihraç etmek. Bu şekilde ülkemizi daha ileri götüreceğiz. İnsanlarımızı da müreffeh bir konuma ulaştıracağız. Bu açıdan da tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu istihdam artışı, tersine bir göçü de tetikleyecektir. Üniversitemiz Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birine sahip. Çok da güzel bir tabiat ve huzur ortamı içinde. Her geçen yıl fiziki ve kalite olarak büyüyor” dedi.

YILMAZ: SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA SÜRECİ İVMELENEREK DEVAM EDECEK

Yılmaz, “Yollara, ulaşıma önem veriyoruz. Şimdi yeni projeler devreye girdi. Pülümür – Erzincan yolu çok önemli. Tunceli, özellikle o yolumuzun da yapılmasıyla erişim açısından apayrı bir noktaya gelmiş olacak. Tunceli- Pertek yolumuz da bitmek üzere. Bütün bunlarla birlikte inşallah sosyal ve ekonomik kalkınma süreci ivmelenerek devam edecek. Yeter ki daha huzurlu bir ortamımız devam etsin ve pekişsin. Bu açıdan da güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Çok fedakâr bir şekilde buradaki insanımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışıyorlar. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Valimizi ve idarecilerimizi sürekli halkın içinde olup gönül bağı kurdukları için tebrik etmek istiyorum. İnsanımıza dokunan özellikle de sessiz, buruk, ihtiyacı olan, beklentisi olan insanımızla bir araya gelen, gençlerimizle ilgilenen yöneticilerimizle iftihar ediyoruz. Biz de elimizden geldiğince buna katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SONEL: TUNCELİ’DE ARTIK İHRACAT YAPILIYOR

Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de, “Tunceli artık huzur şehri. Eğitimde çok iyiyiz. İstihdamda 2500 vatandaşımıza iş ve aş verecek duruma geldik. Peri Tekstil Fabrikası İngiltere, Polonya, Fransa, Almanya, Rusya, Ukrayna’dan sonra üç gün önce Avustralya’ya da ihracat yapmaya başladı. Yani Tunceli’de artık ihracat yapılıyor. Ünlü markalar var ve CEO’ları buraya geliyorlar. Tekstil fabrikalarımızın kapasitelerinin artırılması ile ilgili çalışmalarımız var. Bizler yer, öğle yemeği, servis desteği ve iş makineleri veriyoruz. Her türlü maddi ve manevi desteği sağlıyoruz. Çağrı merkezimiz de bitti. Orada da 960 vatandaşımız vardiyalı şekilde çalışacak. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda onları dinleyerek yardımcı oluyor ve sorunları çözmek için çaba harcıyoruz. İlimizde yürütülen çalışmalarda bizlere her zaman destek olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımıza Tunceli halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yılmaz ve beraberindeki ekip, Valilik ziyaretinin ardından ilimizdeki yatırımları yerinde incelemek için ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Parkımızı ziyaret ettiler.

Ardından Millet Bahçesine giden Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra tekne turu yaptılar. Sonrasında Mameki Köprüsü-Mavi Köprü Kıyı Düzenleme Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları inceledikten sonra Dersim Plajı’nı ziyaret ettiler.

Ziyareti sırasında Tunceli’de yaşanan büyük değişim ve dönüşüme tanık olduğu için mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, başta Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.