AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları ve teşkilat mensupları ile kameralar karşısına geçerek,28 Şubat 1997’de gerçekleştirilen post modern darbenin yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

GÜRGÖZE: TARİHİN DERİNLİKLERİNE KAYBOLUP GİTMİŞTİR

15 Temmuz Demokrasi Meydanında açıklama yapan İl Bakanı Ramazan Gürgöze, “Yıllar önce bugün, demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odakları yetkilerin dışlında devlet gücünü kullanarak millet gücü ile seçilen siyasi idareye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Taklardan aldıkları güçle bin yıl süreceğinin rüyasını görenler birliğimizin ve bütünlüğümüz gasp etmeye teşebbüs etmiş, ancak bu devletimizin asıl sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinliklerine kaybolup gitmiştir. İrtica kılığıyla, vatandaşların düşünce ve inanç özgürlüklerine yönelik gerçekleştirilen post modern darbe sonrası siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümlerin onarılması güç değişimlere neden olmuştur”dedi.

GÜRGÖZE: BUGÜN TBMM’DE MİLLETİMİZİ HAKKIYLA TEMSİL ETMEKTEDİRLER

12 Eylül’de olduğu gibi darbecilerin 28 Şubat’ta da meşru iktidara karşı gayri meşru müdahalede bulunduklarını anımsatan Başkan Gürgöze, “Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeyi özgürlük ve demokrasi üzerine değil, korku e dayatma üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp, ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına, kültürüne bölerek kategorize etmeye çalıştılar. Demokrasi faciası yaşayan Türkiye’de dini inançları gerekçesiyle eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere, sosyal ve ekonomik haklardan yoksun bırakılan bir nesil toplumsal hayatın dışına çıkartıldı. İnançlarının yükümlüğünü yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödeyip çok acılar çektiler. Bugün gözyaşları dindi, yaralar kapandı ancak izleri asla silinmedi. O gün hakları zorla elinden alınan, siyaset yapması engellenenler, başörtüsü yüzünden eğitim haklarından eğelenenler bugün TBMM’de milletimizi hakkıyla temsil etmektedirler. Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu bir şiir gerekçe gösterilerek muhtar olmasına dair tahammül edilmeyen Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  bugün milli iradeden aldığı güç ve inançla vesayetçilerden ve zulüm edenlerden hukuk yoluyla hesap sormaktadır” diye kaydetti.

GÜRGÖZE: ASLA ÖDÜN VERMEDİK VE BUNDAN SONRADA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

AK Parti ile vesayet sisteminin kırıldığını belirten Başkan Ramazan Gürgöze, “AK Parti iktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle meşru günlerin yaşanmaması için millet olarak hep birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Darbeci zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz ve milletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi aklının cundan dahi geçiremez hale gelmiştir. Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyetine karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan asla ödün vermedik ve bundan sonrada ödün vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.