AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare toplantısının Doğu Anadolu Bölge toplantısını Elazığ’da gerçekleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri katıldı.

USTA: SİZLERİN TALEP VE ÖNERİLERİNE AÇIK BİR TOPLANTI
Toplantının basına açık olan bölümünde açıklamalarda bulunan Usta, 81 ilde insan hakları başkanlığının çalışma içerisinde olduğunu söyleyerek, “81 il 7 bölge toplantılarımızın Doğu Anadolu Bölgesi için planladığımız toplantımızı Elazığ’da yapıyoruz. İşimiz insana hizmet amacıyla çıktığımız bu yolculukta özellikle insan hakları başkanlığı olarak 2015 yılında kurulan başkanlığımızın çalışmaları ile birlikte yeni dönemde de yeni teşkilatlarımızla beraber insana dair çalışmalarımızı sizinle ortak zeminde yürütebilmek, STK’larımızın bize vereceği öneri ve desteklerle daha da insan hakları politikalarımızı geliştirebiliriz, hedeflerimizi nasıl büyültebiliriz ve hizmetlerimizi nasıl çoğaltabilirizin temelini oluşturmak için bu toplantıyı düzenledik. Sizlerin talep ve önerilerine açık bir toplantı” dedi.

USTA: ELAZIĞ’IMIZA KATKI SUNACAĞINI BİLEREK BU ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Usta, AK Parti iktidarı ile birlikte insana insan olduğu için değer veren bir anlayışa geçildiğini kaydederek, “Bu ülkede AK Parti iktidarı ile birlikte insana insan olduğu için değer veren bir anlayışa geçildi. Dini, dili, mezhebi ne olursa olsun uğramaksızın herkesin her türlü hizmetten faydalanması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve meyvelerini alıyoruz. Her zamanki gibi milletimizden bunun taktirini görüyoruz. Ama yetmez. İnsan hakları statik ve durağan bir süreç değildir. Değişen, gelişen özellikle yaşadığımız salgın ile birlikte ihtiyaçlarında değiştiği bir dönemdeyiz. Bu amaçla bu yapılan istişare toplantılarının çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız her çalışmanın Elazığ’ımıza, bölgemize ve ülkemize katkı sunacağını bilerek bu çalışmaları yapıyoruz” diye kaydetti.