Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı, ilçe danışma meclisi toplantılarına Maden ve Sivrice ilçeleri ile devam etti.

MADEN İLÇESİ ZİYARETİ

Teşkilatın ilk durağı Maden ilçesi oldu.

Heyet danışma meclisi toplantısı öncesinde maden ilçe halkı ve esnafı ile bir araya geldi.

SEKMEN: İLÇEMİZ BİR İNŞAAT SAHASI GİBİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

AK Parti Maden İlçe Başkanı Ramazan Sekmen, “İlçemizde şu anda vatandaşlarımızın en çok merak ettiği TOKİ’ler. TOKİ’lerimizde herhangi bir sorun yok. Zeminden dolayı burada; sondaj çalışması yapan insanlar halkın moralini bozmuşlar. Burada şu anki belediye başkanı ve yandaşları burada bir spekülasyon yaratıyorlar, bir algı yaratıyorlar. TOKİ’mizi geri istiyoruz diye. Zaten TOKİ’miz yapıldı. TOKİ devletin bir kurumu. Ben bunu devlet yetkilileriyle ve müteahhitiyle görüştüm. Herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getirdiler. TOKİ’ye inşaat sezonu başladığı zaman başlayacaklarını söylediler. Bir de şu anda bulunan SGK lojmanlarımızın bir hafta içerisinde yıkım ihalesi yapılacak. Onların yerine 127 tane AFAD evi yapılacaktır. Şu anda futbol sahamız yapılıyor, hükümet konağımız yapılıyor, spor salonu yapılıyor, imam hatip lisemiz yıkılacak yeniden yapılacak. Vali Aydın Aslan ilk öğretim okulumuz yıkılacak, yeniden yapılacak. İlçemiz bir inşaat sahası gibi güzel bir şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

TAŞ: ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLER GELECEK

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Cengiz Taş, “Gerçekten Maden teşkilatımız bu son zamanlarda bir hareketlilik, bir canlılık olduğunu hepimiz görüyoruz ve müşaade ediyoruz. Bu neden kaynaklanıyor? Başta birlik ve beraberlikten kaynaklanıyor. Burada bir başarı varsa, bir birlik varsa, bir coşku varsa başta ilçe başkanımız, kadın kolları ve gençlik kollarımızın il genel meclis üyemizi de dahil edecek olursa ütün teşkilat kademelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinden dolayı kaynaklanıyor. Sizler böyle var oldukça bu birlik ve beraberliğinizi devam ettirdikçe Maden’e ben inanıyorum ki milletvekilimizin ve il başkanımızın öncülüğünde çok daha güzel hizmetler gelecek. Bu gelecek olan hizmetlerde de elbette ki sizler ve Maden halkı istifade etmiş olacak” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: MADEN HARIL HARIL ÇALIŞACAK

Milletvekili Demirbağ, “Maden ihalesi de bu yeni keşfedilern yatağın ihalesi de 4 Nisan’da yapılacak. Orada da biz iki genel müdüre de özellikle ben gittim, görüştüm. En sonunda Sermin hanımla beraber gittik enerji bakanımızla görüştük. İhale şartnamesine filatassyon tesisi şartı zaten mecburen bırakıldı. İzabe de muhakkak suretle çıkacak maden rezervine göre olacak. İzabe tesisini yapabilmek için 1 milyar dolar yatırım gerekiyor. Ciddi bir yatırım. 15-16 katrilyon ediyor sadece izabe tesisi. Orada 5’e 8 ebadında tüneller yapılacak. Onların içerisinde tüneller olacak ki içerisinden kamyonlar gitsin gelsin. Uzunluk olarak da 1-2-3 belki 10 kilometreye varan tüneller yapılacak. Araç bakım yeri de dahil. Devasa bir iş yapılacak. Sadece filatasyon olsa dahil en az bin kişi insan çalışacak burada. O tüneller, ocaklar harıl harıl bir çalışma olacak. İnşallah maden rezervi arzu edilen düzeyde olursa alan firma izabeyi de ‘tesisi yerinde yapma veya güçlendirme’ denilmiş. Yeterli rezerv olursa izabeyi de inşallah yaptıracağız. Onun gayreti içerisindeyiz. El birliğiyle Maden’imiz eski günlerine inşallah dönecek. Şu andaki yerleşim yerleri harabeye dönmüş. Bunları eski durumuna dönderemeyiz bakımsızlıktan veya boşaltılmış. Ama Maden canlanacak, yine çevreden, Ergani’den, Elazığ’dan her taraftan insanlar gelecek. Burası harıl harıl çalışacak inşallah” dedi.

SİVRİCE İLÇESİ ZİYARETİ

Milletvekili Demirbağ ve beraberindeki heyetin son durağı Sivrice İlçesi oldu.

Sivrice ilçesinde de esnaf ve vatandaş ziyareti yapan heyet sorun ve talepleri dinledi.

BABÜR: İKİNCİ ETAP TOKİ KONUTU İSTİYORUZ

AK Parti Sivrice İlçe Başkanı Cemal Babür, “2020 yılında yapılan deprem konutlarında 1. Etap konutlarımız 305 tane yapıldı. Şu anda kaymakam bey herkesi çağırdı, imzasını aldı. Herkesin yerinde verdi. İnşallah birkaç güne kadar anahtarları da teslim edilecektir. Bu sırada 500 konutumuz köylerimizde il merkezinde verildi. Yapı yeri olmadığından dolayı. Şu anda ihalesi yapıldı, şirket kuruldu. 164 tane köy evlerimiz de inşallah baharda başlanarak bitirilecektir. Sizden ricam sayın vekilim; üstünde durun, bir ikinci etabın peşindeyiz. Sizlere de gösterdik o mahallelerin önü öyle kalırsa Sivrice’nin hiçbir anlamı olmaz. İnşallah o mahalleleri de bastırarak o sorunu çözeceksiniz” diye ifade etti.

DEMİRTAŞ: İSTİŞARE ETMEMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Vahdettin Demirtaş, “Hepimizin bildiği şuur kökünden ve hatta derler ki ‘arının bal yapmasıyla eşleştirirler’ yani istişare o kadar güzel bir şey ki tıpkı arı nasıl çiçek çiçek dolaşıp balı bize ikram ediyorsa bal gibi güzel bir nimeti oluşturuyorsa bizler de ben inanıyorum ki bu istişarelerimizle hem vekillerimizin hem arkadaşlarımızın konuşması hem konuştuktan sonra da sizlerle istişare ederek sizlerin fikirleriniz, sizin düşünceleriniz, sizinle yapacağımız herhangi bir şey hususundaki istişarelerimiz neticede bal arısının yaptığı gibi güzel şeyleri ortaya koyduğuna inanıyorum” şeklinde ifade etti.

DEMİRBAĞ: KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “İnşallah biz geçen milletvekili arkadaşlarımızla bakanımıza gittik. TOKİ vardı gündemimizde. Kentsel dönüşüm genel müdürü Vedat bey vardı. Sıkıntılı konutlarla ilgili görüştük. Biraz önce de görüştüm genel müdürle esnaf ziyareti esnasında buraya gelirken. Diyelim ki baba oğul aynı evde oturuyor tek abone kullanmışlar. Buna benzer sıkıntıların olduğu durumlarda daha esnek davranılsın dedik. Gittiğimizde de onları söyledik. Hem onları çözmek hem de mahalle konusunda hem de yerleşim yeri konusunda, ikinci üçüncü etap konusunda biraz ağır kaldı. O Sivrice’de kendi aranızdaki anlaşmamazlıktan dolayı bugüne kadar geldi. Eğer bir mutabakat sağlanmış olsaydı aşağı yukarı belki kaba inşaatlarda bitmiş olacaktı. İnşallah onu da hızlandıracağız. Geçen gün karar verildi. Artık başlanılacak. Bir de geldiğimiz zaman Sivrice’nin yeni yerleşimi bu güzelliğinin yanında Hazar Mahallesi de yapılacak. Onlardan birinin bitirilmesi şehrin görüntüsünü bozacak. Bu kadar güzel bir şehir yapılmışken bir tarafında altı Kasımpaşa üstü Şişhane hesabı İstanbul’da öyle derler örnek verirken. Şimdi geldiğinizde bir bakıyorsunuz gayet güzel bir şehir inşa edilmiş ama bir tarafı da imar edilmezse kentsel dönüşüme sokulmazsa şehre gelenler; biz biliyoruz ama bizim görümüzü de tırmalayacak. Fakat dışarıdan gelen yabancılar diyecek ‘bu ne hal böyle’ gerçekten görüntü güzel değil. Şimdi inşallah onunla ilgili uğraşıyoruz. Olabildiğince kendilerini de getireceğiz buraya zaten. Çevre ve Şehircilik Bakanımız gelecek, kentsel dönüşümle ilgili fiyatları da açıklayacak size. Ben bugün onunla ilgili burada bilgi vermeyeceğim. O yüzden de gelip basında bir açıklama yapmadım bu konuda görüşmelerle ilgili Kentsel dönüşüm fiyatlarını da depremin bir tık üstüne yuvarlak olarak diyelim deprem konutu 190-200 ise o da 210-220 civarlarında olacak. Ve yine TEFE-TÜFE’den de hak sahipleri gibi istifade edecek şekilde bir genel ayarlama yapılacak. Sizleri memnun edecek güzel müjdeler verecek bakanımız” dedi.

Sivrice’de danışma meclisi toplantısını tamamlayan heyet köy konutlarının yapıldığı TOKİ şantiye alanında incelemelerde bulundu.