Akçakiraz Beldesi’nde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya tarafından AK Parti Seçim Koordinasyon merkezi açıldı.

Açılışa AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Milletvekili Adayları Erol Keleş, Ejnder Açıkkapı, Aday adayları ve partililer katıldı.

Açılışta konuşan Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, AK Parti’nin Elazığ’da tulum çıkaracağını kaydetti.

KAYA: CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİ SOLUĞU OLUN

Kaya, “Seçim arefesinde çok önemli bir viraj olan bu seçim arefesinde bütün seçmenlere temas edelim. Biz akşamları 3-5 ev ziyareti yapıyoruz selam, kelam muhabbetlerinden sonra 14 Mayıs’a vurgu yapıyoruz. 14 Mayıs’ın ne kadar önemli bir seçim olduğunu ve bu kararlarınızın ne kadar önemli bir karar olduğunu ve bu tercihlerinizin ne kadar mühim bir tercih olduğunu anlatıyoruz. Ama bizim ulaşabildiğimiz seçmenleri bizler ikna edebiliyoruz lütfen ama lütfen bu meydanı doldurduğunuz gibi, buraya renk değer kattığınız gibi o haneleri de şenlendirin o kararsız seçmenleri ikna etmek için bir şekilde gönüllerine girin, yüreklerine dokunun. Benim sizlerden istirhamım Cumhurbaşkanımızın, Ümmetin uzun adamın sesi soluğu olun” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ise konuşmasında muhalefete yüklendi.

YILDIRIM: REİSİN SEÇİLMESİNDE SORUN YOK

Başkan Şerifoğulları, Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’nu Ağırladı Başkan Şerifoğulları, Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu’nu Ağırladı

Yıldırım, “21 yıl önce bir söz söyledi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve dedi ki ben kimsesizlerin kimsesiyim. O günden bugündür hep sözünün arkasında durdu, dimdik durdun bizde senin yanında hasbelkader dik durmaya çalıştık. O gündür bugündür bu ülkeye her gün yeni bir hizmet yapıyor daha dün Hürjet’i uçurduk. İnanılmaz şeyler oluyor bu ülkede biz anlatmaktan yorulduk onlar yalan üretmekten yorulmadılar. Onlar sadece patates, soğan, salatalık gibi ucuz ve hırçın, agresif ve yalanla dolu bir siyasetle Cumhurbaşkanımızı indirmek istiyorlar. Bu sizi rahatlatmasın ama Reyisin seçilmesinde sorun yok biz ona en üste çıkaracak oyu vereceğiz. Beraberinde Türkiye çapında da 600 tane milletvekili adayı var gönderebildiğimiz kadarını ona yol arkadaşı olarak göndereceğiz” dedi.

Daha sonra AK Parti Milletvekili Adayları Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı vatandaşlara seslendi.

Açılışın ardından seçim ziyaretlerini de sürdüren milletvekili adaylarından AK Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, kıraathane, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu ziyaretlerinde bulundu, Parti çalışmalarına eşlik etti.

Keleş, “Kıymetli bir seçime giriyoruz aslında seçimler gerçekten çok önemlidir, değerlidir ama bu seçim Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin ötesine taşınmış bir seçim. Çünkü karşımızda bulunan bir zillet ittifakı var altılı masa olarak başlayan şuanda kaçı bulduğunu bizde bilmediğimiz bir rakibimiz var. bir tarafından Amerika bir tarafında Avrupa bir tarafında terör örgütleri bir tarafında ise ne olduğu belli olmayan bir yapı. Karşı tarafta ise bu milletin gönül verdiği 21 yıldır bu millete hizmet eden uzun adamın ve onun yoldaşlarının olduğu bir kesim. Bakın niye bu kadar kişi bir araya geldi şunu unutmayın Türkiye 21 yıl içerisinde gerçekten kendi kendine yetebilen bir ülke haline geldi. Bunu biye söylüyorum savunma sanayisiyle bakın İHA’larını, SİHA’larını, uçak gemilerini üreten kendi aracını üreten bir Türkiye. Enerji açısından geldiğimiz noktaya bir bakın doğal gazımız karaya çıktı dün açıklandı 2 tane nükleer santralimiz devreye giriyor 2023 yılı içerisinde. Bunlar birilerini rahatsız ediyor ve rahatsızlık Türkiye’ye geri aynı şekilde zarar olarak dönmeye çalıştırılıyor. Bunu göz ardı etmeyin ve biz her zaman olduğunu gibi Türkiye’nin önünün açmak için Türkiye’nin lideri için biz her zaman Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağız çünkü biz hakkın ve haklının yanında olacağız” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı da çalışmaları kapsamında Baltaşı Köyünü, Palu ilçesini ve Beyhan Beldesi’ni ziyaret etti.

Açıkkapı, “Bizler sabah, öğle ve akşam yalan söyleyen bir muhalefetle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Daha yalanları kurumadan ortaya çıkıyor ama adamların yüzü de kızarmıyor. Vatandaşlarımızdan oy alabilmek için inanılmaz sözler verdiler. Yerel seçimlerde İstanbul’daki yalanları hatırlayın. “Kentsel dönüşümle İstanbul’a” 100 bin konut yapacağız dediler ama 300 konut yapabildiler. Biz ise Elazığ’da 25 bin konut yaptık, bitirdik ve hemşehrilerimize teslim ettik. Biz, Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde, AK kadrolarımızla birlikte 1 yıl içerisinde depremzede kardeşlerimizi yuvalarına kavuşturma sözü verdik. Yerel seçimlere daha 1 yıl var. Kılıçdaroğlu’nun da şu sözü vermesini istiyoruz; bir deprem bölgesi olan İstanbul’da bırakın 1 milyona yakın konutu 100 bin konut yapacağız ve İstanbullu kardeşlerimize ücretsiz bir şekilde teslim edeceğiz. Bunu söyleyemezler çünkü onların hayatı yalan. Elazığ’da da yalan, Türkiye’de de yalan. Onlar hayal satarken biz, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, seçim çalışmaları kapsamında, Kuyumcular Çarşısı esnafı ile bir araya geldi.

Nazırlı, “Sevgili gençler, değerli Elazığlı hemşehrilerim, bizim hep bahsettiğimiz bir hakikat var ki o da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti'nin Türkiye'yi 100 yılda yapılamayan nice hayallerle buluşturması ve yine gelecek yüzyılda Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek altyapı ve planlamayı şimdiden oluşturmuş olmasıdır. Genç kardeşlerim, sizinle buluştuğumuz bu aziz şehrin her karışına yansıyan heyecanı rahatlıkla hissedebiliyoruz. Bu azim, heyecan ve kararlılığınız inanıyorum ki Türkiye Yüzyılı'nın inşasının temeli olacaktır. Bizler çok şükür ki verilen ve yerine getirilen binlerce sözün mimarı olan bir hareketin parçasıyız. Elazığ'da çok şiddetli bir felaket yaşanmasına karşın yapılan 25 bin konut ile şehrin kısa sürede yeniden ayağa kaldırılması, verilen teşviklerle OSB'de binlerce vatandaşımızın istihdama erişmesi, köprüleri, tünelleri, şehir hastanesi ve stadyum ile nice yatırımların vatandaşla buluşmasında büyük emeği, katkısı olan Cumhurbaşkanımızın iradesi sayesinde bugün biz hemşehrilerimizin karşısına başımız dimdik çıkabiliyoruz. Bizler, afaki vaatlerin, tutulmayacak sözlerin, duyguları istismar edecek yalanların çok şükür ki bir parçası olmadık, olmayacağız. Geçmişte yaptıklarımız, bugün Elazığ'ın geleceğini inşa etme iddiamızın en büyük teminatıdır. Değerli Elazığlı hemşehrilerim, açıklamamı sizlere geçen günlerde ilettiğim güzel bir müjde ile bitirmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Elazığlı genç kardeşlerimin bana ilettiği güzel bir talebi ben de İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya iletmiştim. Kısa bir sürede bu talebimiz yerine getirildi. İnşallah bu haftasonu yerli arabamız Togg'un Elazığ'daki ilk sahiplerine teslimatı yapılacak ve akıllı cihazımız Elazığ'da da yolların tozunu almış olacak. Bu gururu bizlere yaşatan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve talebimizi kırmayarak süreci hızlandıran İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz da, seçim çalışmaları kapsamında DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım Kredi Kooperatifi, PTT Merkez Müdürlüğü, Şehit ve Gazi Konfederasyonu ve Kapalı Çarşı’yı ziyaret etti.

Yanılmaz, “Kapalı Çarşı’da esnaflarımızla, kardeşlerimizle bir araya geldik. Özellikle Kapalı Çarşı’daki sevgi yumağını oluşturan bizlere muhabbetlerini gösteren, sevgilerini gösteren ve bizlerle birlikte olmanın mutluluğunu gösteren tüm kardeşlerimize kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Yine Kapalı Çarşı’da rastladığım ilk oyum AK Parti’ye diyen birçok gencimize de özellikle gözlerinden öpüyor ve sevgilerimi iletiyorum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizle bir araya geldik bu ülkeyi ayakta tutan o manevi bilince sahip olan ve bize bugünlere gelmemize vesile olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum rabbim bizlere şefaatçi kılsın gazilerimize sağlık ve sıhhat versin onlarla her zaman bir araya geldiğimizde vatan, millet, bayrak sevgimiz biraz daha artıyor rabbim bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ebedi kılsın inşallah” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, kurum, kuruluş, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini kapsamında, Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü, Veteriner Kontrol Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kapalı Çarşı, AK Nokta aracı ile şehrin farklı noktalarındaki taksi duraklarını gezdi, koordinasyon merkezinde vatandaşla buluştu.

Öz, “Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a destan yazan bir millet olarak 14 Mayıs seçimlerinin ardından bu kez hep birlikte Türkiye Yüzyılı destanını yazacağız. Ülkemiz için, şehrimiz için gece gündüz demeden çalışacağız. Hep birlikte daha güçlü yarınlara ulaşacağız. Milletimiz masa başında bol keseden boş vaatlerde bulunanlara hiçbir zaman itibar etmediği gibi bu seçimlerde de itibar etmeyecektir. Çünkü milletimiz hizmetin adresini biliyor. 21 yıldır olduğu gibi ülkemiz hizmet ve eser siyasetiyle yoluna devam edecektir” dedi.