22 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ak Parti İl Başkanlığı görevine atanan Şerafettin Yıldırım, genel merkez tarafından onaylanan 40 asil 20 yedek olmak üzere 60 kişilik yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı.

Ak parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 38 günlük titiz bir çalışma sonrasında yönetim kurulunun oluştuğunu belirterek; güzel hizmetler yapacaklarını söyledi.

ŞERAFETTİN YILDIRIM: 38 GÜNLÜK TİTİZ ÇALIŞMA SONUCUNDA BÖYLE GÜZEL BİR TABLO OLUŞTU

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım: “Uzun bir il başkanlığı maratonundan sonra yönetim kurulumuz genel merkezimiz tarafından onaylandı ve şu anda birbirinden değerli 60 kişilik yönetim kadromuzla beraberiz. Her bir kardeşim biri diğerinden çok daha değerli inşallah bu kardeşlerimizle birlikte uzun yollar yürüyeceğiz ve çok güzel hizmetler yapacağız bu şehre. Ben bildiğiniz üzere 22 Eylül’de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın tensipleriyle, Teşkilat Başkanımız Erkan Bey’in onurlarıyla Elazığ il başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. yaklaşık 38 günlük titiz bir çalışmanın sonucunda çok çeşitli verileri bir araya getirerek böyle güzel bir tabloyu oluşturduk. İnşallah bu tablo bu şehre çok güzel hizmetler yapacaktır” dedi.

YILDIRIM: HER BÖLGEYE HİTAP EDEN YÖNETİM OLUŞTURDUK.BENİM İÇİME SİNDİ

Yeni yönetimi oluştururken parti tüzüklerinde bulunan kriterlere uygun olarak hareket ettiklerini ifade eden Yıldırım, Elazığ’ın her bölgesine hitap edecek isimlerin belirlendiğini kaydetti. Yıldırım, “Bu tablo oluşurken, bazı kriterlerden hareket ettik etmek zorundayız bu bizim tüzüğümüzde var. Mümkün olabildiği kadarıyla belki çok istisnai durumlar hariç her bölgeye, her ilçeye her beldeye hitap eden bir arkadaşımı almaya çalıştım Yine genç kadrosundan gençlerden arkadaşlar alamaya çalıştım. Bayanların hem gençlerinden hem de diğerlerinden almaya çalıştım. Yine Meslek gruplarından dağılımı yapmaya çalıştım. Sadece bilebildiğim kadarıyla olmasını isteyip şuanda olmayan bir doktor var. Onun yerine de diş doktoru kardeşimiz var. Genel Anlamda böyle bir dağılım yaptık. Benim içime sindi. Bu kadro bu şehirde çok güzel şeyler yapacak” ifadelerini kullandı.

ŞERAFETTİN YILDIRIM: ŞEHRİN MESELELERİNİN SAHİBİYİZ

Elazığ’ında deprem ve pandemi sürecinde oluşan sorunları olduğuna dikkat çeken Şerafettin Yıldırım, şehrin meselelerinin sahibi olduklarını söyledi. Şerafettin Yıldırım “Bu şehrin bazı sorunları var. Gerek depremden gelen, gerek pandemi sürecinde oluşan sorunlar var, ama biz temsil ettiğimiz Ak parti gibi bir misyonun yol arkadaşları olarak bu meselelerin sahibiyiz. Bizim Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte bu sorunların üstesinden gelmek için azami gayret sarf edeceğiz. Onlarda bizim yol arkadaşlarımız. Dolayısıyla irade koyulup samimi de olunca çözülemeyecek bir meselenin olmadığını düşünmüyorum. Sadece zaman alacak olanlar olabilir daha farklı sebepler olabilir. Yine hatırladığınız gibi belki bu çok klasik bir şey olabilir Ama 24 Ocak’ta deprem olduğunda Ben işim gereği Ankara’daydım. O gece buraya Elazığ’ın siyasi ve bürokratları ile birlikte yaklaşık 25 kişilik ekiple Elazığ’a geldik. Biz Elazığ’a indiğimizde bizden 10 dakika önce İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve diğer İki bakanımız inmişlerdi. Bu çok önemli bir şey. İndilerde ne oldu diyebilen var mı? İndikleri günden itibaren 20 gün bu şehirden ayrılmadılar. Şehrin her sorununu muhatap olarak aldılar ve çözüm üretmek için azami gayret sarf ettiler. Şuanda gördüğünüz gibi şehir yeniden yapılanıyor. Yıkılmış bir sürü bina var, yıkılmakta olan binalar var yerine TOKİ Marifetiyle yapılan binalar var. Dolayısıyla biraz daha sabırlı olursak, bu binalar bittiğinde şehir yeni bir yüze kavuşacak” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: İŞSİZLİK İLE İLGİLİ SORUNLAR, ZAMAN İÇİNDE ERİYEBİLECEK SORUNLAR

Elazığ’ın işsizlikle ilgili sorunların zaman içerisinde eriyeceğini belirtti. İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Türkiye genelinde olduğu gibi şehrin genelinde de işsizlik sorunları var. Bunları da zaman içerisinde eriyebilecek sorunlar. Kısa sürede halledilebilecek sorunlar değil. Onun dışında lokal sorunlar ve problemler olabilir ama biz hepsinin muhatabıyız. Çözümü içinde gerekli mercileri harekete geçireceğiz” dedi.