Pandemi tedbirleri kapsamında halkla buluşma toplantılarına bir süre ara veren AK Parti İl Teşkilatı, yeniden toplantılara başladı.

Halkla buluşma toplantılarının ilkinin nöbetçi Milletvekili Sermin Balık oldu.

Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen Milletvekili Balık, programın her cumartesi gerçekleştirileceğini ifade etti.

BALIK: HER HAFTA SONU BİR MİLLETVEKİLİMİZ PARTİ BİNAMIZDA VATANDAŞLARIMIZ İLE GÖRÜŞECEK

Milletvekili Sermin Balık, “ daha öncede yaptığımız her hafta sonu bir Milletvekilimizin burada olarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek amacı ile bazen istişare bazen sorun dinlemek amacı ile her hafta sonu bir Milletvekilimiz daha önce de parti binamızda bulunuyordu. Ancak bu pandemi süreci ile birlikte hepinizin bildiği gibi kapalı salonlarım sıkıntılarından tehlikelerinden ve hastalığın yayılımından dolayı biz buna ara vermiştik. Bu hafta itibari ile tekrar başladık ilk olarak ben halkımızın dertlerini, sıkıntılarını gidermeye çalışacağım. Ondan sonraki süreçte de her hafta sonu bir Milletvekilimiz parti binamızda vatandaşlarımız ile görüşecek.” dedi.

Balık, Elazığ’ın yaşadığı depremin ardından yeniden imar edildiğini söyledi.

BALIK: NEREDEYSE YİRMİ YEDİ BİNE YAKIN YENİ BİNA YENİ KONUT YAPIYORUZ

Milletvekili Sermin Balık, “ Meclis çalışmaları dışında 4 milletvekili arkadaş neredeyse hepimiz her hafta sonu ilimizde esnafımız ile ilçelerimiz de vatandaşlarımız ile birlikte oluyoruz. Ama bunda da bizi direk görmek isteyen vatandaşlarımız için her hafta sonu bir milletvekilinin yeri şundan emin olun ki parti binası ve parti binamızda misafir edeceğiz vatandaşlarımızı. Hepimizin bildiği üzere Elazığ bundan 2 yıl önce çok büyük bir deprem geçirdi. Ebetteki deprem sonrası acılı süreç geçtikten sonra şehrimizi yeniden yapma yeniden yapılandırma yeniden ihya etme çalışmalarına girdik. Bununla birlikte 2. Depremimde olması ile birlikte ağır hasarlı sayımız yükseldi. Neredeyse yirmi yedi bine yakın yeni bina yeni konut yapıyoruz.” dedi.

Depremin ardından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Milletvekili Sermin Balık, Kasım ayında köy konutlarından bin tanesinin ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

BALIK: KÖY KONUTLARINDAN BİN TANESİNİN İHALESİNİ KASIM AYINDA YAPACAĞIZ 

Milletvekili Sermin Balık, “ Önümüzdeki hafta köylerdeki planladığımız bin konutun ihalesi gerçekleşecek. Yine konut köylerimizde bin yedi yüz kadar daha öncesinde köy evinin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki hafta da bin kadar konutun ihalesi gerçekleşecek. Toplamda yirmi yedi bine yakın bir konut dönüşümü gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız daha güvenli daha sıhhatli evlerinde deprem korkusu olmadan şehirleşme olarak ta daha güzel yaşam alanlarında yaşama imkanı bulacaklar. Elbette ki yirmi yedi bin konut yapılırken ufak tefek eksiklikler olacaktır memnuniyetsizlikler olacaktır ama biz şunu söyleyelim ki hükümetimiz olarak memnuniyeti en yükseğe çıkarmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Çevre düzenlemesi ile şehircilik anlamında, camileri ile okulları ile sosyal donatılarıyla hakikaten rezerv alanlarımızda ki alanlarda çok şık Elazığ’a yakışır hem güvenli hem yaşana bilir konutlar oldular. İnşallah bu yirmi yedi bin konutun tamamının tesliminden sonra hep birlikte daha rahat bir nefes alacağız. Konteynır kentlerimiz de kalan artık az bir miktar kadı ama vatandaşlarımızı da yerleştirdikten sonra büyük oranda sorunlarımızı çözmüş olacağız.” dedi.