31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıklarını sürdüren AK Parti, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da yapılan temayül yoklaması 16.00 itibarıyla sona erdi.

 RAMAZAN GÜRGÖZE “TÜM TÜRKİYE’DE YOĞUN BİR İLGİ VAR”

İlk defa bu kadar yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, 849 delegenden 798’inin oy kullandığını belirterek “Oy verme işlemimiz uzun bir süredir bitti. 16:00’ da sistemimizi kapatmış olacağız. Oy kullanacak tüm teşkilat mensuplarımız saat 14:00 itibari ile bitmiş durumdaydı. Genel Merkezimizin 16:00 süresini beklemek zorundayız. Oy kullanmayan her hangi bir teşkilat mensubumuzun oy kullanması açısından bekliyoruz. Yoğun bir katılımın olduğunu görüyoruz. Tüm Türkiye’de yoğun bir ilgi var. 840 delegemizin 798’i an itibari ile oyunu kullanmış bulunmakta. Buda % 94 gibi rekor katılım ile teşkilatımız ile temayül yoklamamızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öncellikle milletvekillerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, MKYK üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese emniyet güçlerimize, oy kullanan teşkilat mensuplarımıza, belediye başkanlarımıza aday adaylarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 RAMAZAN GÜRGÖZE “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze “ Çok güzel bir ortamdı Elazığ’a yakışır bir olgunlukta huzur güven ortamı içinde temayül yoklamamızı da bitirmemiz AK Partinin Elazığ’da teşkilatlarının çok disiplinli çalışması bariz ortada duruyor. Çok yoğun katılımın olması biz çok mutlu etmiştir. Sistem kapandıktan sonra genel merkezimizin sonuçları görecektir. Her hangi bir oy sayam işlemi olmayacaktır. Açıklama da yapılmayacaktır. Başta oy kullanan teşkilat mensuplarımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlere de bizleri hemşerilerimiz ile buluşturduğunuz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RAMAZAN CAN “KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BURADA Kİ ORTAMIN DİRİ VE CANLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise, dijital ortam da gerçekleşen oylama ile 60 tonun üzerinde kağıt israfının önüne geçtiklerini söyleyerek AK Parti Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir parti. İlk defa da elektronik temayül yaptı. Buda bütün siyasi partilere örnek olacak şekilde gerçekleşti. Sabah üzeri sıkıntılar oldu ama iş düzene girdi. Delegelerimiz Elazığ’la ilgili başkan adayları ile ilgili görüşlerini sağlıklı bir ortam da kullandı. Her hangi bir izdiham olamadan nezih bir şekilde kullandılar. Hayırlı uğurlu olsun. Allah Elazığ’ımıza ve ilçelerine hizmet edecek adaylar nasip etsin diyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada ki katılımın yüksek olması burada ki ortamın diri ve canlı olduğunu gösteriyor. Genel merkezimizde bu işten karlı çıktı. Çevre için de 6 tonun üzerinde ki kâğıt israfının da önüne geçtik” şeklinde konuştu.

 BURHAN ÇAKIR “AK PARTİ DAVA ŞUURU İLE HAREKET EDEN BİR PARTİ”

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır’da, yerel seçimlere değinerek “ Elazığ’da ki bütün aday adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir seçim yoklaması oldu. Koordinatörümüzün de söylediği gibi Elazığ’da sağduyulu bir şekilde oylarını kullandı. Sabahta Ramazan Bey söyledi. Bu tamamen etkileyici değil bu kriterdir. Buradan çıkan arkadaşlarımız elbette bir iki adım önde olacaktır. Ak parti kuruluşundan bugüne dava şuuru ile hareket eden bir partidir. Burada ki aday adayı arkadaşlarımız da bu bilince sahip olduğuna ben inanıyorum” diye kaydetti.

 HASAN AKTAN “YEREL SEÇİMLERDE DE GEÇLERİMİZ ÖN PLANA ÇIKACAK”

Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Hasan Aktan, “genel seçimlerde olduğu gibi inşallah gençlerimiz yerel seçimlerde de ön plana çıkar” diyerek İlk defa Türkiye’de elektronik bir seçim gerçekleşti. Şükürler olsun bunu başarılı bir şekilde başlattık. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de gençlerimiz belediyelerde de ön plana çıkar. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde gençler siyasete devam eder. Elazığ halkına ve parti mensuplarına da teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız gençliğinden beri bu işin içinde olduğu için daha güçlü bir şekilde gençleri belediyede, yerelde yüksek bir şekilde yer alacağına inanıyorum” dedi.

FATMA DEMİR: MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti MKYK Üyesi Fatma Demir “ Tüm Elazığlılara teşekkür etmek istiyorum %94 gibi bir katılım gerçekleşti. Kadın Kollarımız çok güzel çalışmış. Kadınlarımız sahada yani gece gündüz çalışıyorlar. Emekleri için teşekkür ediyorum. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

 MÜCAHİT YANILMAZ “ELAZIĞ’IMIZ İÇİN ÖNEMLİ OLAN EN HAYIRLISININ OLMASI”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “ Elazığ’ımız da ilk saatlerden itibaren delegelerimiz yoğun katılım sağladılar. Elazığ’ımız için önemli olan en hayırlısının olması. Bizim için önemli olan milletimizin ve şehrimizin kazanması. Delegelerimizin oyları yüzde yüz etkili olamasa bile belirli bir etki oranı gösterecektir hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur “ Elazığ üzerine düşeni ve yakışını yaptı. Çok güzel bir ortam da gerçekleşti. %94 gibi katılımla gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aday adaylarımıza da hayırlı olsun diyoruz” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Güleç “ Ak parti ilklerin partisi yine her zaman ki farklı bir sistem ile dijital ortam da oy kullandılar. Daha çevreci ve en azından kağıt israfının daha az olduğu bir süreç yaşadık. Zorlu bir süreç inşallah şehrimize ve ülkemize hayırlı olur” diye aktardı.