Merkez üssü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki depremde, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Elazığlı polis memuru 50 yaşındaki Mehmet Akat, eşi Eda Akat ve kızı Elif Rabia ile birlikte yaşadıkları Hayrullah Mahallesi’ndeki 7 katlı Sabır Apartmanı’nın çökmesiyle enkaz altında kaldı.

Cumartesi gecesi Elif Rabia çok sevdiği ‘Kaju’ isimli kedisi için deprem çantası hazırladı. O anlara ilişkin görüntüleri ise Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okuyan Abisi Enes Melih Akat’a gönderdi.

İki gün sonra ise meydana gelen depremde Elif, Babası ve Annesi ile oturdukları evin enkazında kaldı.

Depremi Elazığ’da yaşayan Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Enes Melih Akat, sarsıntının ardından telefonla ulaşamayınca ailesinin yaşadığı Kahramanmaraş’a geldi.

Ailesinin yaşadığı evin yıkıldığını; anne ve babası ile kız kardeşinin enkaz altında kaldığını öğrenen Enes Melih Akat büyük üzüntü yaşadı. Vatandaşlarla birlikte binanın enkazında kurtarma çalışmalarına katılan Enes Melih Akat, aradan geçen zamanda ailesine ulaşamadı.

Hayatlarını kaybeden Akat Ailesi son yolculuklarına uğurlanmak üzere Elazığ’a getirildi.

Aile için Sürsürü Merkez Camisinde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Elazığ’da 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi Elazığ’da 'Empati Parkuru' Hayata Geçirildi

Cenaze namazına Akat Ailesinin yanı sıra Vali Dr. Ömer Toraman, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kamu Kurum Temsilcileri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Aile kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan Aile Kabristanında son yolculuğuna uğurlandı.

Akat ailesinden geriye Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Enes Melih Akat  emanet kaldı.