Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, geçmişte eğitim camiasında kullanılan malzemeler, kitaplar, materyaller vb eşyaların sergilendiği Elazığ Öğretmenevinde açılan İl Eğitim Müzesini ziyaret etti.

Başkan Akpınar müzede incelemelerde bulunurken kendisinin de eğitim verdiği yıllarda kullandığı malzemeleri özellikle inceledi. 

“ÖĞRENCİLİĞİMİ, ÖĞRETMENLİK VE İDARECİLİK YILLARIMI HATIRLADIM”

Başkan Akpınar açıklamasında, “Bugün öğretmenevimizi ziyarete geldiğimde güzel bir sürpriz ile karşılaştım. Milli Eğitim Bakanlığının orta öğretim projesi kapsamında açılmış olan İl Eğitim Müzesini gezdiğimde öğrenciliğimi, öğretmenlik ve idarecilik yıllarımı hatırladım. Eğitimde kullandığımız araç ve gereçler, dökümanlar öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yaşantısıyla ilgili bütün malzemeleri burada görmek beni mutlu etti. Serginin açılmasında, düzenlenmesinde emekleri geçen Milli Eğitim Bakanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze Öğretmenevi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim camiasının, öğretmenlerin, velilerin ve hemşehrilerin gelip müzeyi dolaşmalarında fayda olacağını belirten Başkan Akpınar, “Tekraren serginin ve müzenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.