Aksa Elazığ Doğalgaz “Önceliğimiz Vatandaşlarımıza Güvenli Ve Kesintisiz Gaz Arzı”

Elazığ’da devam eden doğal gaz faaliyet ve çalışmalarıyla ilgili Aksa Doğalgaz tarafından açıklama yapıldı.

Aksa Elazığ Doğalgaz “Önceliğimiz Vatandaşlarımıza Güvenli Ve Kesintisiz Gaz Arzı”

Aksa Doğalgaz, tüm Türkiye’yi derinden sarsan 2020 Elazığ depremi sonrası vatandaşların doğalgaz konforunu ve ekonomisini sorunsuz bir şekilde yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Üç yıllık süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Aksa Elazığ Doğalgaz, titizlikle yürüttüğü kaçak tarama incelemelerinden okullara güvenli gaz arzının sağlamasına ve doğal gaz şebeke hattının genişletilmesine kadar bir dizi faaliyetiyle ilgili açıklamada bulundu.

Aksa Doğalgaz tarafından yapılan açıklamada, “40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 27 il, 255 ilçe ve beldedeki 5 milyona yakın abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, Elazığ’daki çalışmalarını başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Aksa Elazığ Doğalgaz, bölgedeki kesintisiz doğal gaz akışının sağlanması ve şebeke güvenliğinin kontrol edilmesi amacıyla düzenli aralıklarla kaçak tarama çalışmaları gerçekleştiriyor” denildi.

DÜNDAR: DOĞAL GAZ ŞEBEKE UZUNLUĞU 1619 KİLOMETREYE ULAŞTI

Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “Son üç yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla birlikte Elazığ genelinde abone sayımız 230 bin 047’ye ulaştı. 2339 yeni bina ile servis kutusu sayımız 30.471’e, doğal gaz şebeke uzunluğumuz ise 291 kilometre artarak 1619 kilometreye çıktı. Depremde hasar gören yapıların yerine inşa edilen binalara, TOKİ konutları ve eğitim-öğretim kurumlarına hızla kesintisiz gaz arzı sağladık. Sadece TOKİ konutları için 3 yılda 86 kilometreden fazla doğal gaz şebekesi kurulumu gerçekleştirdik, 1.332 binada 20 bin 633 aboneye ulaştık. Deprem sonrası inşaatı tamamlanan 27 adet okula doğal gaz şebekesi tesis ettik. Önceliğimiz her zaman Elazığlı vatandaşlarımızın doğal gaz konforunu sorunsuz bir şekilde yaşaması oldu. Dolayısıyla uzman ekiplerimizle altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tip kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde de hassas el detektörleriyle şebekelerimizin kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Elazığlı vatandaşlarımıza güvenli ve kesintisiz gaz arzı sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edecek, kentimizin gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

DÜNDAR: AFAD İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Aksa Elazığ Doğalgaz’ın üç yıl önce yaşanan Elazığ depreminde hızlıca acil durum teyakkuzuna geçerek vatandaşların can ve mal güvenliği için AFAD ile koordineli çalıştığını, sonraki süreçte kentte kontrollü gaz arzını sağladığını hatırlatan Dündar, tüm ekipleriyle birlikte deprem anından itibaren sahada yer alarak abonelerinin doğal gaz ihtiyacını kesintisiz karşılamak için gerekli çalışmalara büyük titizlikle devam ettiklerini söyledi. Dündar, hasar gören ve yıkılan binaların yol açabileceği gaz kaçaklarına karşı da gerekli tüm önlemleri hızlı ve etkili biçimde aldıklarının bilgisini verdi.

Dündar, “Üç yıl önce yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ülkemizde bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137