Elazığ Ticaret ve Sanayi odası Asilhan Arslan ve beraberindeki heyet ortak akıl toplantısı nedeniyle Anadolu Kalkınma Ekonomiciler ve Sanayici İş Adamları Derneğine ziyarette bulundu.

“İŞ DÜNYASINDA BİZLER DE VARIZ”

AKSAN Başkanı Arif Erol, “AKSAN 2017 yılında genel merkezi kurulmuş olup illerde de il başkanlıkları vererek 2023 hedeflerine ulaşmak için biz sanayici ve işadamları olarak bütün imkanlarımızı seferber edip, bu doğrultuda iş dünyasında bizler de varız demek için kurmuş olduğumuz Anadolu Kalkınma Ekonomiciler ve Sanayici İş Adamları Derneği kendi bünyesinde barındırdığı Sanayici ve İşadamları ile birlikte emin adımlarla büyümektedir. Malumunuz 1 Nisan’da yapılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ilimizde bizlere destek verip bu doğrultuda Elazığ olmuştur. Asilhan Başkanımızın da ilimiz için, ticaretimiz için, sanayimiz için bizler her zaman Asilhan Arslan’ın; ticaretin duayeni, sanayicilerin duayeni olarak gördüğümüz için her zaman desteğimiz ve yanında sürekli birlikte hareket edeceğimiz başkanımız” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİMLER İHRACATA ENDEKSLİ OLMALIDIR”

Erol, “Bizler hep birlikte Elazığ’ımız için gecemizi gündüzümüze katıp bu doğrultuda ilimizin ticaretini, sanayisini büyütmek için tüm imkanlarımızla çalışacağız. AKSAN sloganımız yatırım, üretim, istihdam olup; bizi bu doğrultuda yatırıma öncülük verip, yatırımın yanında üretimin arttırılması, üretimin arttığı durumda istihdamın arttığı, bu doğrultuda yatırımlar, üretimler tabi ki ihracata endeksli olmalıdır. Tabi AKSAN 81 ilde teşkilatlanma konusunda emin adımlarla büyüyor. Öncelikle biz kendi bölgemizde, Doğu ve Güney Doğu bölgesinde şu an itibariyle 10 ilimizle görüşme aşamasındayız. 20182de hedeflerimiz olduğumuz AKSAN 23 ilde il yönetimleri kurup, bu doğrultuda 2023 hedeflerinde AKSAN olarak ülkemize ne kadar fayda sağlayacağımız önümüzdeki günlerde yapacağımız yatırımlarla, istihdamlarla, yapacağımız ihracatlarımızla birlikte göstermiş olacağız. AKSAN ortak akıl meclis toplantısı her hafta 1 konuğumuzu alıp, ilimizin sorunlarını, konularını ele alıp ilimizde yapılacak yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak, bu konuda Elazığ’ımızın bölgede bir sanayi şehrinin olması konusunda inşallah hep birlikte emin adımlarla şehrimizi sanayi şehri yapacağız. Şehrimiz hizmet sektöründen çıkıp, sanayi sektöründe olması, ilimizin bölgede ne kadar önemli bir rol aldığını hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZLER BU YOLA ÇIKTIĞIMIZ ZAMAN TEK BİR ŞEY SÖYLEDİK”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Bugün AKSAN genel merkezinde ilkini düzenlediğimiz ortak akıl toplantısındayız. 1 seçim sürecinden geçtik, henüz çok taze olaylar. AKSAN kuruluş amacı olarak Türkiye’ni 2023 hedefleri doğrultusunda, sanayicimizin, iş adamımızın, tüccarın yanında olmak, onunlar birlikte yol yürüme, ilimizin ve ülkemizin ekonomisini geliştirme misyonu ile yola çıkmıştır. Evet biz ekonomik bir Sivil Toplum Örgütüyüz. Elazığ’da da şahsım ve değerli yöneticilerim ile birlikte Elazığ’ın ekonomisinin en büyük en büyük sivil toplum örgütü olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsil ediyoruz. Bizler bu yola çıktığımız zaman tek bir şey söyledik dedik ki; sivil toplum örgütleriyle el ele kol kola yürüyeceğiz, fikirlerimizi ve projelerimizi birlikte üreteceğiz, birlikte çözüm önerileri sunup bunları hayata geçireceğiz. Bu misyon ve doğrultuda sürekli arkadaşlarımızla, esnafımız, tüccarımız, sanayimizle iç içeyiz. Birlikte fikir mütalaalarında bulunuyoruz” dedi.

“İŞ ADAMLARIMIZLA, AKADEMİSYENLERİMİZLE MUTAT KALDIĞIMIZ PROJELERDİ”

Arslan, “AKSAN’da değerli yöneticilerimizle ilimizin ve ülkemizin ekonomisiyle alakalı birlikte görüş alışverişinde bulunacağız. Biz yola çıkarken 23 proje ile yola çıktık. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak. Bu projelerin her biri zaten bu ve benzeri Sivil Toplum Örgütlerinde iş adamlarımızla, akademisyenlerimizle mutat kaldığımız projelerdi. Bu tür toplantıların faydası çok büyük. Çünkü memlekette mutfakta çok seslilik, ama söylemde de icraat ta tek seslilik çok önemli. Biz işin mutfağında sorunları tespit ederken, ürünleri üretirken çok sesli ortamda herkesin fikrine değer vererek değerlendirmeler yapıyoruz ama çözüm önerisi ve projelerde herkesin mutat konuları dile getiriyoruz” diye konuştu.

Ardınan AKSAN Başkanı Akif Erol tarafından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’a plaket verdi.