Şehit Önder Pınar Ortaokulu “Bakkallara Baka Kalma” projesi kapsamında Aksaray Mahallesi’nde bulunan bakkalları ziyaret etti.

Şehit Önder Pınar Ortaokulu öğrencileri bakkalları ziyaret ederken hem alışveriş yaptı hem de “Bakkallara Bakakalma” adlı projenin afişlerini astı.

TOP: HER AY BURADA 50 MİLYON PARA İL DIŞINA ÇIKIYOR
Bakkalları gezerek projenin tanıtımını yaptıklarını belirten Bakkallar ve Tekel Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, “ Her zaman olduğu gibi yerel esnaflarımıza, yerel ürünlerimize, yöresel ürünlerimize halkımızın destek olmasını istiyoruz. Her zamanda söylediğim gibi; her ay burada 50 milyon para il dışına çıkıyor, eğer bu para il dışına çıkıyorsa, bu il de ne istihdam olur, ne işsizliği önleyebiliriz. Bu anlamda geleceğimiz olan, nesillerimiz olan çocuklarımıza bu kültürümüzü yatmamız için bu projeye herkesin destek olmasını istiyorum” dedi.

BAHŞİ: BAKKALLARIMIZA YANLARINDA OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İÇİN BURADAYIZ

Memur-Sen Başkanı İbrahim Bahşi, “Bakkallara baka kalma projesi kapsamında, Mahalle aralarında tek tükte olsa sayısı azalsa da bu kültürü yaşatma amacıyla yapılan bu projeye destek vermek ve bakkallarımıza yanlarında olduğumuzu belirtmek için buradayız” dedi.

GÜRGÖZ: TOPLUMDA BİLİNÇ OLUŞTURMAYI HEDEFLEMEKTEYİZ

Şehit Önder Pınar Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Seçil Gürgöz ise, “Projedeki amacımız; Bakkal mesleği ve bakkal kültürünü öğrencilerimizle birlikte yaşatarak ve canlandırarak toplumda bilinç oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu kapsamda ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.

Ardından “Bakkallara Bakakalma” projesine destek veren Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi’ye plaket verildi.