Alabalık yetiştiriciliğinde Türkiye’de ve bölgede öneme sahip Keban Baraj Gölü’nde bulunan çiftliklere yavru balık bırakıldı.

Keban Baraj ve Karakaya Baraj Gölü’nde 1996’da 10 ton kapasite ile başlayan yetiştiricilik şuanda 34 bin ton üzerinde kapasite ile 21 ton alabalık yetiştiriciliği yapılıyor.

ERGÜN: TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Elazığ Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, “İlimizde 160 adet alabalık yetiştiriciliği tesisi bulunmaktadır. 9 adette yavru balık üretim tesisimiz bulunmaktadır. Üretim kapasitemiz yıllık olarak 34 bin 655 ton porsiyonluk alabalık, 193 milyonda yavru alabalıktır. 2019 yılında alabalık üretimimiz yaklaşık 21 bin 550 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim miktarı ile Türkiye genelinde alabalık yetiştiriciliğinde Türkiye birincisi durumundayız. Yetiştiricilik seviyesinin bu duruma gelmesinde genel olarak bakanlığımızın destekleme programının rolü büyük. Bu destekleme programının yanında gerek il müdürlüğümüz, gerek ilçe müdürlüklerimizdeki teknik personelin çalışmaları ve gerek balıkçıların da yine yoğun katkılarından dolayı biz bunu Türkiye’de alabalık yetiştiriciliğinde birinci olabildik” ifadelerini kullandı.