Ali İhsan Yavuz, Zeki Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

50 Anadolu kanalından canlı yayınlanan Anadolu Soruyor programının bu haftaki konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu. Aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanamayacağını söyledi.

Ali İhsan Yavuz, Zeki Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve 50 Anadolu kanalından ortak yayınlanan Anadolu Soruyor programının canlı yayın konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu. 

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

YAVUZ: BUGÜNE KADAR NEREDE AÇILDIYSA OY KULLANDIĞINI GÖRDÜK

Programda Genel Yayın Yönetmeni Akbıyık’ın sorularını yanıtlayan Yavuz, “Diğer seçimlerde meselce Yusufeli’nde kısıtlılar oy kullandı diye seçim iptal edildi. Kısıtlı seçmenler, orada kısıtlı seçmenlerde yer almış mahkeme kararına bağlı kısıtlı dediğimiz mahkemeye müracaat ediliyor ve vesayet altına alınıyor, kendisine bir vasıl tahin ediliyor kısıtlı hale geliyor. Mahkeme kararıyla. Ve bu mahkeme kararıyla kısıtlı hale gelenler listede yer almış. Yusufeli’nde biz kazanmıştık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin itirazıyla açıyorlar torbaları gerçekten kısıtlılar oy kullanmış. Şimdi bana diyorlar ki sen kısıtlıları rakamsal olarak veriyorsun; mesela 2 bin 308 tane kısıtlı var İstanbul’da ama başka kalemler de var. Sen öyle diyorsun ama bunların oy kullandığını? Bugüne kadar nerede açıldıysa oy kullandığını gördük” ifadeerini kullandı.

YAVUZ: YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA BÜTÜN EKLERİYLE BİRLİKTE DÜŞÜNÜYORUZ

Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerle ilgili açıklama yapan Yavuz, “Kanun Hükmündeki Kararname kanundur. ‘Kanun Hükmünde Kararname’ ile ihraç edilenlerde kanun hizmeti göremeyeceklerine ilişkin net bir ifade var. Ondan dolayı zaten seçilmiş olanlarına mazbatası elinden alındı ve ikinci partiye verildi. Seçilmiş sayılmadı onlar. Seçilmiş sayılsaydılar; meclis seçecekti başkanı. Seçilmiş sayılmadıkları için kendileri değil de ikinci parti seçildi. Çünkü seçilme yeterliliğine sahip değil diye gördü YSK doğru bir şekilde. O zaman bu kanunda açık; diyor k ‘kamu hizmetinde n yasaklı olanlar’ ki Kanun Hükmünde Kararname ile çok açık net ir şekilde ‘kamu hizmetinden yasaklıdır’ diyor. O zaman eğer kanuna göre değerlendireceksek bunu seçmende olmayacaklar. Peki, var mı böyle? Var” bunu dile getirecek miyiz?. İlk kez açıklıyorum; başka bir mani hal ortaya çıkmazsa bugün Yüksek Seçim Kurulu’na bütün ekleriyle birlikte düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YAVUZ: 3 BAVUL DOLUSU BELGE GETİRDİK

YSK’ya seçimlerde usulsüzlük yapıldığıyla ilgili sundukları belgelerin incelemesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “3 bavul dolusu belge getirdik ve bunlar ne zaman biter? Yüksek Seçim Kurulu 3 bavul dolusu belgenin hepsini de inceleyebilir, hepsini de incelemeyebilir. Bakar ki; kanunsuzluk, tam kanunsuzluk, birkaç kalemde kanunsuzluğun net olduğunu görür, kalan kısmı yeterli der bırakır. Ama istiyorsa hepsini de inceleyebilir, artık teknoloji çok gelişmiştir. Bunları sadece bir yazı yazacak, bütün Türkiye’deki ilçe seçim kurullarına oy kullanıp kullanmadıklarını 1-2 günde elde edecektir” dedi.

YAVUZ: AMA BU ÇOK SANILDIĞI GİBİ FAZLA DEĞİL

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın İstanbul’un kaybedilmesinde AK Parti’nin hatalarının olup olmadığı yönündeki sorusuna yanıt veren Yavuz, “Şunu söyleyeyim; benim hayatım bu işlerde geçti. Bizim kusurlarımızı ve eksikliklerimizi de anlayabilecek haldeyim. Çünkü bize ne düşüyor ve başkanlarına ne düşüyor? Bizden kaynaklanan neler, kurumlardan kaynaklanan neler bunu herhalde ben ön görebilirim. Bizden kaynaklananlar da var İstanbul’da ve Türkiye’nin başka yerlerinde de. Ama bu çok sanıldığı gibi fazla değil. Neden bunu söylüyorum; en büyük problemler sandığın başında ve seçim kurullarında olmuş. Sandığın başında ve seçim kurullarında sandığın başında sandık başkanları üzerinden kurgulanmış. Ben iyileri tenzih ediyorum. Hepsi böyleydi demiyorum. Ama yapıldığı kadarıyla tek tük hataları da olabilir onu da tenzih edelim. Ama büyük oranda çünkü bütün bu olanlar bize gösteriyor ki seh veh olamaz” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 15:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137