Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Medya Grubumuzu ziyaret etti.

Partisinin İl Teşkilatının Eski İl Başkanı Zeki Kaplan ve beraberindekilerle televizyonlarımızı ziyaret eden Özcan, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından ağırlandı.

ÖZCAN: BANA KARŞI BÜYÜK BİR İLGİ VAR

Elazığ’a bağ bozumu nedeniyle geldiğini ifade eden Özcan, “Büyük bir ilgi var bana karşı. Ama biz bu ilgiyi sandığa nasıl yansıtacağız? Şimdi milletvekilimiz var. Çokta iyi çalışıyor. Çalışkan. İşlerini iyi biliyor. Gördüğüm kadarıyla sağ kesimden de bayağı bir olumlu şeyler duyuyorum. Bu da güzel bir şey. Arkadaşımız şimdi milletvekili. Burada benim aday olabilmem için ve sıralamada gösterilebilmem için sandık kurulması lazım, bir ön seçim yapılması lazım. Ona da parti genel merkezi karar verecek. Eğer verirlerse biz de aday adayı oluruz” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: ÖN SEÇİM YAPILMASI LAZIM

Ali Özcan, “Dilim varmıyor başka bir şey söylemeye. Bu kongre kuşa çevrilmiş bir kongredir. Ben olsam; böyle bir kongre neticesinde o koltuğa oturmam. Dün de il başkanını ziyaret ettim. Çok kırıcı olmadan diplomatik bir şekilde söyledim. Dolayısıyla biz tabi Elazığ’a, Elazığ’ın hemşehrilerine inanç, milliyet, etnik durum, yaşam tarzı gözetmeksizin hizmet edebilecek bir Elazığ evladıyım. Dolayısıyla ben ne yapmalıyım? Genel merkezden ön talep etmeliyim, sandık talep etmeliyim. 2018’de ben burada gelmek istedim. Genel başkana da ben bunu ilettim. Tercihim Elazığ diye fakat daha parti meclisi belli olmadan Gürsel Erol Türkiye’de olmayan bir şekilde, bizim partide olmayan bir şekilde parti meclisi kararı olmadan milletvekili adayı beli oldu. Aday adayı olabilirsiniz, bizim genel başkan milletvekili veya belediye başkanı atayamaz. Bizim tüzüğümüzde böyle bir şey yok. Ne yapar? Tavsiye eder. Kime; parti meclisine. Parti meclisi çoğu zaman olumlu da olabilir, bazen genel başkanın istediği olmayabilir de. O beklemeden bu yapılınca geçen sene Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Tabi bizim partiyi sıkıntıya koymamak için sesimizi çıkarmadık” şeklinde konuştu.

ÖZCAN: BEN NOTERLE BİRLİKTE BELLİ YERLERE SANDIK KURACAĞIM

Ön seçim yapılaması halinde memleketinde kendisinin bir sandık kuracağını ve hemşerilerinin fikrini alacağını ifade eden Özcan, “Ön seçim yapmadıkları taktirde belki Türkiye’de ilk defa olacak, ben noterle birlikte belli yerlere sandık kuracağım. Elazığlı hemşehrilerime bunu soracağım. Eğer yeteri kadar Elazığlı hemşehrilerim ‘evet Ali Özcan’ın bize hizmet etmesini istiyoruz’ derlerse zaten adı üstünde ‘Millet vekili’ yani milletin seçmesi lazım. Elazığ, Elazığlıların milletvekili olmak istiyorum. Noter gelir, sandığı kurar, Elazığlılara sorar. Elazığlılar da eğer bize karşı böyle bir talebimize karşı yeteri kadar bir yanıt verirlerse genel merkez bunu değerlendirecektir diye düşünüyorum. Sandık kuracaktır. Sandık kurmadılar tekrar bu kadar şeye rağmen. O zaman ne yapmak lazım? O zaman Elazığlılar bize diyecekler ki ‘burada bir haksızlık var’ burada senin her türlü hizmeti bize vermek için çabana vermek için bir engel var. ‘biz Elazığlılar olarak bu engeli aşarız’ derler. Ben inanıyorum Geçmişte aynı şeey Ali Rıza Septioğlu’na da oldu. Ne yaptı haksızlık oldu, konuştular, söz verdiler, yerine getirmediler. Rıza Septioğlu bağımsız aday oldu. Aynı şey Kamer Genç için oldu. Haksızlığa maruz kalında hak gereğini yapar” dedi.