Elazığ’ın yetiştirdiği değerli bürokratlardan biri olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, başarılı işlerin altına imza atmaya devam ediyor.

İLBANK AŞ Elazığ Bölge Müdürlüğü ve VASKİ Genel Müdürlüğü görevlerinde gösterdiği başarılı performansı Elazığ eski Valisi Murat Zorluoğlu önderliğinde Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü görevinde de sürdüren Ali Tekataş’ın başarısı takdir toplamaya devam ediyor.

ULUSAL ÇAPTA ÖDÜLLENDİRİLİYOR

2019 Mart seçimlerinin ardından TİSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen Ali Tekataş, şehrin altyapısından kurumsallaşma çalışmalarına kadar bir dizi işe imzasını attı. Görev süresi boyunca şehre 1 milyon 950 bin metre içme suyu, 185 bin metre kanalizasyon ve 28 bin metre yağmursuyu hattı kazandıran Ali Tekataş, hayata geçirdiği akılcı projelerle de ulusal çapta yarışmalarda ödül üstüne ödül kazanıyor.

JURİ ÖZEL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl şehircilik alanının Oscar’ı sayılan Golden City Awards’ta, tarihi altyapı projesi ile ‘2021 Yılı En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Ödülü’ne layık görülen Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kez “TİSKİ Esiroğlu HES Projesi” ile Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2022 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasında Jüri Özel Ödülünü aldı. Esiroğlu HES Projesi ile 2022 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasında Jüri Özel Ödülüne layık görülen Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a ödülünü, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim etti.

AB DE ‘EN İYİ PROJE’ SEÇMİŞTİ

Esiroğlu HES Projesi daha önce de Merkezi Finans Birimi ve Enerji Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Belediyeler İçin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliğine Yönelik Tedarik” adlı AB programının sıfır karbon salınımlı ve fiyat/performans oranı en iyi projesi seçilmişti. Karbondioksit salınımını yıllık 9500 ton azaltması ile doğa dostu olarak tanımlanan tesis sayesinde yıllık 15 gigawatt elektrik üretimi yapılacak. Proje sayesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğünün kasasına yıllık 70 milyon TL girmiş olacak.

TEKATAŞ: “VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

Yarışmaya 45 belediyeden 143 projenin katıldığını söyleyen Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bunlar arasından 15 belediyenin 18 projesinin ödüle layık görüldüğünü ifade etti. Ortaya koydukları projelerin ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğunu belirten TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır düsturuyla Sayın Murat Zorluoğlu Başkanımızın önderliğinde hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.