Türkiye Alpaqut Turan Federasyonu tarafından Bursa ilinde 3.sü düzenlenen Dünya Alpagut Şampiyonasında 21 ülkeden 750 sporcunun yer aldığı müsabakalar da, Türkiye ve Elazığ’ı temsil eden sporcular ve antrenör Selahattin Omaç Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren’i ziyaret ettiler. 3 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalyayla Elazğ’a dönen kafile, Eren’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

OMAÇ: SPORCULARIMIZDAN TOPLAMDA 6 MADALYA GETİRDİK

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Antrenör Selahattin Omaç yaptığı açıklamada, "Gururluyuz ve sevinçliyiz, sporcularımızdan toplamda 6 madalya getirdik. 3 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz Madalyayı Aziz Şehrimize armağan ediyoruz. Alpagut Turan Osmanlı Savaş sporudur yani Türk dünyasının ata sporudur, henüz bir federasyonumuz yok ama katılım yüksek ve bilinirliği artıyor, inşallah sporcularımızın sayıları da artacak. Alpagut Turan beş branşta yapılan bir spor; Caymaz, Batur ,Ayça, Gurşah, Kachut ve Okçuluk. Bizlere destek olan ve yanımızda yer alan Kıymetli Müdürümüz Sayın Abdulsamet Eren’e sporcularım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GSİM: SPORCULARIMIZI VE HOCAMIZI BİR KEZ DAHA TEBRİK EDİYORUZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Alpaqut Turan Savaş Sanatının icra edildiği bu müsabaka da şehrimizi temsil eden sporcularımızı ve hocamızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Türk Milletinin Ata Sporu olarak bilinen Alpaqut Turan Savaş Sanatının 3.sü düzenlendi. Yeni bir spor ve Elazığ için iyi bir derece oldu, inşallah bundan sonra ki süreçte Elazığ’ımızın adını daha çok duyacağız. Nazik ziyaretleri ve başarılarından dolayı bir kez daha Selahattin Omaç hocamızı ve sporcularımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.