Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Erdal Kıtkıt’ın yerine, Alpay Gökçe’nin getirildiği bildirildi.

Alpay Gökçe, Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığına geldiğini basın açıklaması yaparak duyurdu.

Gökçe yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçmiş yıllarda şeref ve gururla Alperen ocaklığı başkanlığı yapmıştım. Cennet mekan Muhsin başkanımızın mirası ve emaneti olan büyük birlik camiasına görülen lüzum oluşan koşullar üzerine genel merkez kararı ile büyük birlik partisi Elazığ İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım.

Herkesin malumumca Ülkemiz ve Devletimiz kurtuluş savaşından sonraki cumhuriyet tarihimizin en önemli ve en sıkıntılı süreçlerinden geçmektedir.

Ülkemiz üzerine içeride ve dışarıda bölme parçalama diz çöktürme, haritalar çizme gaflet ve oyunları hat safhaya çıkmıştır.

Tarihimizin hiçbir döneminde görmediğimiz hain ihanet şebekleri milletimizin ve devletimizin bekasına kurşun sıkmış ve işgal girişimlerinin önünü açmaya çalışmıştır.

Ülkemiz bu denli kırılgan ve hassas  fay hataları üzerinden geçerken olaylara seyirci kaplamamız söz konusu olamaz. Uzaktan seyretmemiz vatansever kimliğimiz ile uyuşmazdı.

Bu vesile ile doğru vizyon ve dürüst siyasetinden şüphe etmediğim partim Büyük Birlik Partisi çatısı altında milletimiz ve devletimiz için çalışmayı uygun görüp misyon almaktan kaçınmadım.

Particilikten gayemiz siyasi ikbal beklentisi veya kuru bir siyaset temaşası değildir. Particiliği fırsata giden makam mevki getirisi olan bir araç olarak görmüyoruz.

Siyaset kurumu; millete efendiliğe giden bir basamak kişilerin kendilerine rant sağladığı bire alan olmamalıdır.

Bizim siyasetten anladığımız millete hizmet devletin bekasını tesis edebilmek, insanlar arasında ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmaksızın birliğe beraberliğe ve kardeşliğe teşvik etmek, bu uğurda halka hizmetkâr olmaktır.

Bu topraklar üğzei5rnde hiç kimseyi diğer bir kimsenin üstü ve ya altı olarak görmüyoruz. Hiç kimseyi diğerinin ötekisi olarak kabul etmiyoruz.

Farklılıklarımıza yarışma, kutuplaşma ötekileşme sebepleri olarak değil aksine bir kilimin deseni gibi zenginliklerimiz kabul ediyoruz.

Gücümüzün ve varlığımızın devamının yegane unsuru olarak 80 milyon yüreğin bir ve beraber çarpmasından geçtiği inancını taşıyoruz. Bizlerin camia olarak düşüncesi budur.  

Rahmetli şehit genel başkanımızın da dedi gibi “ bizler sandık kaygısı ile siyaset yapanlardan değil sırat kaygısı ile siyaset yapan insanlarız”

Bu söylemi bizlerin siyaset terazisi ve olaylar bakış çerçevemiz olarak yaşatılacaktır.

Bu düşünceleri kendimize şiar edinilerek yola çıkmış bulunmaktayız. Allah bu yolda bizleri sizlere mahcup etmesin. Halkımıza anlımızın akı ile hizmet etmeyi nasip etsin.

Bu duygu ve düşünceler ile hepinizi saygılarım ile selamlıyorum."