24 ayar gram altının fiyatı 500 lirayı buldu.

Fiyatıyla yatırımcının yüzünü güldüren altın, borçluları da kara kara düşündürmeye başladı.

Yaz sezonun yoğun geçtiğini ifade eden Kuyumcular Oda Başkanı Fikret Çakmakçı, vatandaşları altın yatırımından kaçmamaları konusunda uyardı.

Yükselen fiyatı ile değer kazana altın güvenli liman olma özelliğini korumaya devam ediyor.

ÇAKMAKÇI: ALTINDAN KİMSE ZARAR ETMEMİŞTİR

Başkan Fikret Çakmakçı, “Özellikle her zaman söylerler. Altın uzun vadeli yastık altı yatırım aracıdır. Biriktirip sonrasında da bir rakama ulaşıp evini, arabasını alma konusunda altın kullanılıyor. Vatandaşın cebinde altın olduğu zaman bozdurmak istemiyor. Ama Türk Lirası olarak kalınca hemen harcanabiliyor. Vatandaşlardaki en büyük algı bu. Biz altın yatırımına vatandaşlarımızı her zaman yönlendiriyoruz.  Ve şuana kadar altından kimse zarar etmemiştir. Hiçbir şekilde altını günü birlik düşünmesinler. Uzun vadede yatırım olarak görsünler altını” diye kaydetti.

Artık düğünlerde çeyrek, tam altın ve yarım altın takmak neredeyse hayal oldu diyebiliriz. Ancak gram altın düğün takılarının gözdesi olmaya devam ediyor.

ÇAKMAKÇI: YENİ NESİL ARTIK ALTINA ÇOK HEVES ETMİYOR

Başkan Çakmakçı, “Altın fiyatlarının yüksek olması nedeni ile yarım altın bile almak zor. Öncesinde en düşük takı çeyrek iken bugünlerde altın takan çok olmuyor. Düğün alışverişlerinde de artık eskisi kadar 300 gram, 400 gram, yarım kilo gibi altın alanlar yok. Yeni nesil artık altına çok heves etmiyor. Takı anlamında da, yatırım anlamında da, pek tercih edilmiyor. Küçük şeyler ile düğün takıları gerçekleştiriliyor.