Elazığspor’da 2001-2002 sezonunda şampiyonluk yaşayarak süper lige yükselme başarısı gösterdiklerini ifade den bordo beyazlı ekibimizin yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak, futbolcu iken 7, hoca olarak da 2 şampiyonluk olmak üzere toplamda 9 şampiyonluk sevinci yaşadığını dile getirerek başladığı konuşmasından derlediğimiz önemli açıklamalar şöyle;


“Elazığspor’da İnşallah hoca olarak da şampiyonluk yaşamak istiyorum”

“Hedefimiz var, bu hedefe ulaşmak için çok çalışmak zorundayız. Benim hayatımda 3 takımın çok büyük önemi var. Bunlar Elazığspor, Denizli ve Alanyaspor. Alanyaspor’da futbolcu iken şampiyon olduk sonra hoca oldum ve şampiyonluk yaşadım. Elazığspor’da da futbolcu iken şampiyonluk gördüm ve İnşallah hoca olarak da Elazığspor’da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Tarih tekrardan ibarettir. Çok yerde şampiyonluğumuz var. Hem futbol oynayıp hem teknik direktörlük yapıp şampiyon olacağım inşallah buna Elazığsporu da ekleyeceğiz. Ben Elazığlı değilim ama beni dışardan görenler Elazığlı mısın?  derler. Elazığ’ın, Elazığspor’un, Elazığ halkının neler istediğini hemen hemen Türkiye’de en iyi bilen biriyim. Ama bizim bir tane işimiz var. Onun için buradayız “ dedi.

“Bu iş birlik beraberlik işi”

. Bu iş birlik beraberlik işi. Ben biliyorum ben yaparım yok. Onun için de kamp dönemlerini çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik.  Teknik adamıyla, futbolcusuyla, basınıyla, taraftarıyla, mülki idarecisiyle ancak başarıya ulaşabiliriz.” dedi.

“Birinci işim adalet dağıtmak”

“Şu ana kadar çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bu anlamda Erzurum Türkiye’nin en iyi kamp yeri diyebilirim. Yönetimimize bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz.

Futbolcularımız 35 günde çok yoruldu çünkü benim antrenman tempom biraz yüksektir. Kamp dönemlerinde hem iyi çalışıp hem hazırlık maçları oynayıp böylece lige hazır alacaksın.”

“Benim için olmazsa olmaz olan ve futbolculuk hayatımca yaptığım tek şey adalet dağıtmaktır. Bu takımda da futbolcularıma aynı şeyi söyledim. Yaşınız, isminiz duruşunuz hiç fark etmez, kim olursanız olun eğer iyi iseniz siz oynarsınız. Takıma bunu vermeye çalışıyorum.  Adaletin olmadığı yerde başarı olmaz, ama bunun yanında çok çalışmamız lazım. Geçen seneden kalan 5 oyuncumuz dışındakiler hepsi yeni oyuncular. Dolayısıyla yabancı oyuncuların uyum sorununu bir an önce halletmemiz gerekiyor. Profesyonel olarak bir an önce takıma adapte olmaları lazım. Bizim onları bekleyecek zamanımız yok.”

“Ben yenilmeyi hazmedemeyen bir insanımdır”

“Ben yenilmeyi hazmedemeyen bir insanımdır. Tavla bile oynasam yenilmek istemem. Futbolcular ada bunu vermek istiyorum. Kazanmayı alışkanlık haline getirmek lazım. Ne iş yaparsan yap kazanmak dünyanın en güzel şeyi. İlk hazırlık maçında Akhisarspor ile çok iyi oynadık, takımın pozitif enerjisi bizi çok umutlandırdı. Azerbaycan takımı ile de iyi oynadık. Akhisar ve Ankaragücü maçları takım halinde neler yapabileceğimizi görmek açısından önemliydi. Pozisyon vermeden 2-0 kazandık. Bugün Urfaspor ile oynadık. Diğer maçlarda beni en memnun eden hiç gol yememiş olmamızdı. Bizim ligimizde önce gol yemeyeceksin. Ama bu defans yapmak anlamına gelmiyor. Biz zaten önde baskı yaparak oynamak istiyoruz.”

“Geldiğimde transferlerin yüzde 70-80’i yapılmıştı”

“Buraya gelemeden önce 4-5 tane transfer yapılmıştı. Anlaştıktan sonra 2 tane yapancı alındı. Yani takımın % 70-80 transferi yapılmıştı biz geldiğimizde. Bizim öncelikli planımız bir stoper almaktı. Tabi ki ben de santrfor istiyorum. Kendimin görüştüğü birkaç tane oyuncu vardı. Ama Türkiye’de çok fazla alternatifin yok. Yerli forvet var ama hepsinin de kulüpleriyle alakalı problemleri var.

Ben daha önceden tanıdığım Merthan’ı aldım. Maranhao çok hazır değil ama toparlanmaya çalışıyor ve onu hazır hale getireceğiz. Ağustos’un sonuna kadar zamanımız var. Gerekirse yöneticilerle konuşur isteklerimizi söyleriz. Bizim daha öncelikli yerimiz stoper dolayısıyla 3’üncü santraforu almak isterim ama önce stoper lazım ve bunlarla alakalı çalışmalarımız yapılıyor zaten.”

“2-3 transfere daha ihtiyacımız var”

“Elazığspor’un nereden nereye geldiğini bilmek lazım. Geçen sene 60 trilyona yakın borç ödenmiş. Aynı hataların bir daha tekrarlanmaması gerekiyor. Benim çok geniş bir oyuncu portföyüm var. Dolayısıyla bu oyuncular içinde bizim işimize yarayacak futbolcuları da almamamız anlamına gelmiyor. Belki de ligden bizim düşündüğümüz oyuncuların bazıları boşa çıkacak. O zaman bir hamle yaparız. Düşündüğümüz stoper de öyle zaten. Belirlediğimiz hedefe ulaşmamız için 2-3 transfere daha ihtiyacımız var diyebilirim. Devre arasında iyi oyuncu bulmak çok zor. Onun için sezon başından bu kurguyu yapmak lazım.”

“Hücum futbolunu tercih edeceğiz”

“Ben yapı olarak hücum futbolu oynamayı seven birisiyim. Oynadığım mevkidendir herhalde. Elazığ halkı istediğin kadar defans yap ve 1-0 kazan kimse mutlu olmaz. Git 10 tane pozisyona gir ve mağlup ol ama o seyirci senin arkandan gelir. Oyuncularıma önce çıkıp önce zevk alın ve bize zevk verin diyorum. Biz mümkün olduğunca hücum futbolu oynamaya çalışacağız. Mantalite olarak kafamızda her şey gol atmak üzerine olacak. Taraftarı sahaya çekmek lazım.”

“Andreas Tatos sahada küçük bir Messi gibi”

“Lig başladıktan 1-2 hafta sonra takımın şekli ortaya çıkacak. Andreas Tatos tam bir 10 numara. Gerçekten hazır olduğu zaman göreceksiniz. Sahada küçük bir Messi gibi. Oyun şekli de öyle ve gerçekten çok kaliteli ve tecrübeli bir oyuncu. O ve takım hazır olduktan sonra İnşallah Elazığspor bu sene lige damgasını vuracak.”

“Hiçbir takıma önlem almam; iyi olursak herkesi yeneriz”
 
“Burada biraz daha erken olsaydık birkaç oyuncunun gitmesine belki mani olurduk ama şu anda iyi bir kadrom var. Ben hoca olarak bahane üretmem bizim işimiz bahane üretmek değil, çözüm bulmak. Oyunculara kendi mantalitemizi ve oyun anlayışımızı anlatıp mücadele edeceğiz. Beni hiçbir takıma karşı önlem alma gibi bir durumum yok. Ben sahada iyi isem onlar düşünsün. Çünkü bir hedefim var ve hedefe gitmek istiyorsan o hedefte sıkıntı yaşayacaksın ve güçlü olmak zorundasın. Benim takımım iyi olduktan sonra herkesi yeneriz.”

“Hak eden benden formayı alır, buna gençler de dâhil…”

Oyuncuların hepsine şans vermeyi düşündüğünü ifade eden Altıparmak gençlerden çalışmalarını isteyerek, “hak eden benden formayı alır” dedi.
Altyapıya büyük önem vereceğini belirten Altıparmak; “Türkiye’de genç takımdan en çok oyuncu çıkaran hoca benim diyebilirim. Ben sadece Elazığspor’un üst yapısı ile anlaşmadım, dolayısıyla alt yapıdaki çocuklara önem vereceğimizi herkes görecek…” şeklinde konuştu.
Scaut ekibine çok önem vereceğini belirten Altıparmak Elazığspor’un bu konuda büyük yarar sağlayabileceğinin altını çizdi.
Elaziz Belediyespor ve hocası ile sürekli irtibat halinde olduklarını da ifade eden Altıparmak bizden 3-4 futbolcu istediler ve oraya yolladıkları söyledi. Gençlerimiz gözümüzün önünde olması bizim için çok iyi olur.

“Mülki erkânın takımın maçını izlemesi bizim adımıza gurur verici bir şey”

“Valimiz ve Belediye Başkanımız ile ilk defa tanıştık. Türkiye’de belki yoktur mülki erkânın birlikte gelip takımın maçını izlemesi, bizim adımıza gurur verici bir şey. Bu onların bizim yanımızda olduğunun bir göstergesi. Futbolcuların da bu sinyali almaları gerekiyor. Elazığspor olarak önce bir duruş ortaya koymamız lazım. Erzurum halkına ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Erzurumspor bizim kardeş takımımız oldu...”