Koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü mart ayından itibaren Elazığ’da il pandemi kurulu oldukça önemli tedbirler almış ve Türkiye’de örnek gösterilen şehirler arasında yer almıştı.

Elazığ’da koronavirüs vaka sayısı sıfırlanmış hatta üzerinden geçen 20 gün boyunca yeni vaka görülmemişti.

 

VAKA SAYISINDA 4 GÜNDE CİDDİ BİR ARTIŞ YAŞANDI

Ancak 21 Mayıs Perşembe günü Elazığ’da 20 günün ardından yeniden koronavirüs vakası görülmüştü. İlk etapta 2 vakanın görülüğü Elazığ’da 2 vakanın ardından 4 gün içerisinde vaka sayısında ciddi bir artış olduğu öğrenildi.

 

İL DIŞINDAN GELENLERDE GÖRÜLDÜ

İl dışından Elazığ’a gelen kişilerden şehre buluştuğu tespit edilen koronavirüs şehirde hızla yayılmaya devam ediyor.

ÇOK SAYIDA BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Vaka sayısının artmasıyla birlikte Elazığ’da ilk etapta 2 bina karantinaya alınmıştı. Ancak bayramın ilk günü itibariyle Elazığ’da karantinaya alınan bina sayısının arttığı öğrenildi.   

 

ŞEHİRDE FİLYASYON ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler filyasyon çalışmalarını artırdı. Bu kapsamda koronavirüs tespit edilen kişilerin yakın çevreleri de taramadan geçiriliyor. Virüsün bulaşabileceği kişiler tespit edilerek şehir genelinde kapsamlı bir filyasyon çalışması yapıldığı belirtildi.

 

VALİ KALDIRIM: KUL HAKKINA GİRMEYİN

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada kul hakkına dikkat çekerek, “İlimizde görülen vakalardan %90’ı hastalığı il dışından gelen akrabası ya da arkadaşından kaptı. Hiçbiri hasta olacağını ya da virüsü bulaştıracağını düşünmüyordu. Lütfen bu bayramda ziyarete gitmeyin, misafir kabul etmeyin, bayramlaşmayı uzaktan yapın. Kul hakkına girmeyin” dedi.