Anadolu Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üç kişiye ücretsiz muayene hizmeti sundu.

ŞEKERLİSOY: TÜRK KADININI BU ÖZ VERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM

Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tüm kadınlarımız adına kutluyorum. Özelde de Elazığ Kadın Meclisi Başkanı Tuba Hanım’ı da bu özel gün dolayısıyla hem bizi ziyaret etmeleri nedeniyle de Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Cumhuriyet’imizin odak noktasında yer alan modern ve çağdaş bir Türkiye’nin yaratılmasında büyük emekleri olan bazen anne, bazen eş, bazen kır kardeş olarak hayatımızda yer alan kadınlarımızın toplumumuzdaki görevleri, üstlendikleri rol önemsenecek bir düzeydeyiz. Büyük Önder Atatürk dünyada hiçbir ulusun kadına vermediği önemi Türk ulusu kadınlarına vermiştir 1934 yılında. Seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. İsviçre’de bile bu hak 1961 yılında tanınmıştır. Hem Ulu Önder Atatürk’ün bu ön görüsü hem çağdaş Türk kadınının Ata’mıza layık çaba ve çalışmalarından dolayı Türk kadınını bu öz verili çalışmalarından dolayı kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

DEMİRKIRAN: 365 GÜN BAYANLAR İÇİN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Tuba Demirkıran, “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadın emekçiler gününü kutluyorum. Bütün bayanların kutlu olsun. Hep diyorum; sadece bir gün değil 365 gün bayanlar için dünya kadınlar günü. Her bayan emek veriyor. Bugün burada Ali Bey’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Özel Doğu Anadolu Hastanesi’nin dünya kadınlar gününe özel olarak bayanlarımıza verdiği birçok bayanımıza verdiği bugün ücretsiz sağlık taramasını da bayanlarımıza hediye etti. Özellikle Ali Bey’e ve Doğu Anadolu Hastanesi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DAYANAN: BÜTÜN KADINLARIN, EMEKÇİ KADINLARIN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Hastanenin Kurumsal Pazarlama Müdürü Zehra Dayanan, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Anadolu Hastanesi ailesi olarak Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Tuba Hanım’la beraber bir organizasyon yaptık. Belirlenen hastalara ücretsiz tedavi, muayene, tahlil, film hizmetlerinde bulunduk. Bütün kadınların, emekçi kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Biz Anadolu Hastanesi olarak hep yanınızdaydık. Yanınızda olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür ve yönetimi de hastanenin kadın çalışanlarına karanfill dağıttı.