Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın moderatörlüğünü yaptığı Anadolu Soruyor Programının canlı yayın konuğu; 61. 62. ve 64. Hükümetlerin Milli Savunma Bakanı, 65. Hükümetin Mili Eğitim Bakanı, 25. Dönem TBMM Başkanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz oldu.

İstanbul’dan gerçekleştirilen canlı yayında; Milletvekili İsmet Yılmaz, aralarında Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“DOĞRU DÜRÜST GÖREVLERİNİ YAPMADILAR”

İstanbul seçimleriyle ilgili merak edilenleri tek tek cevaplandıran Milletvekili İsmet Yılmaz, seçimlerin neden yenilendiğini açıkladı. Milletvekili Yılmaz, “Seçmene ait ilçe belediye başkanlıklarında bir sıkıntı yok, seçmene ait belediye meclis üyelerinde bir sıkıntı yok. Ama seçmene ait Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na ait pusulalarda, bazısı fazla verildi, bazısı eksik verildi. Avcılar 2372 nolu sandıkta 7 tane büyükşehir belediye başkanlığının oyu eksik böyle bir pusula yok. Bana gelen bilgiler de var. Kişi diyor ki ‘bana Binali Yıldırım’a ait pusula vermediler’ O an heyecanla sandığa girdiği için fark etmiyor. Yine Pendik’te ise 3 oy birden fazla oy nedeniyle iptal. Yani Büyükşehir Belediye Başkanına aynı zarfta iki tane oy var. Avcılar’da eksik olduğundan Pendik’te ise fazla olduğundan. Bu adamlar doğru dürüst görevlerini yapmadılar” dedi.

“SONUCU DEĞİŞTİRMEYECEĞİNDEN İPTAL EDİLMEDİ”

Neden sadece 4 seçimden biri iptal edildi sorusuna da cevap veren İsmet Yılmaz, “Sandıkta kullanılan 4 seçimden biri neden iptal ediliyor da 3’ü neden iptal edilmiyor. En çok sorulan soru. Cevabı da şu. Diğer Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi için hiç kimse başvurdu mu? YSK talebe bağlıdır. Siz talep etmediniz. Sadece iki yer talep edildi. Büyükçekmece’yi AK Parti iptal edelim dedi. Maltepe’yi MHP iptal edelim dedi. Onun dışında kimse iptal talebinde bulunmadı. Maltepe’de ilçe belediye başkanlığı için seçimler iptal edilseydi dahi seçim sonuçlarına etki etmeyeceğinden dolayı YSK ilçe belediye başkanlığı seçimlerini iptal etmedi. Diğer ilçeler için itiraz edilmedi. Büyükçekmece’de 5 sandık, Maltepe’de 6 sandık bunlar sonucu değiştirmeyeceğinden iptal edilmedi” ifadelerini kullandı.