Anadolu Soruyor Programının canlı yayın konuğu; Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu.

YILMAZ: TABİ ORTAMDA GÜZEL BİR İLETİŞİM DE SAĞLANDI

İstanbul’dan gerçekleştirilen canlı yayında; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Biz kendimizi anlatmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz ve inanıyoruz ki 23 Haziran’da seçmenin iradesi partimizden ve adayımızdan yana tecelli edecek. 4 gündür İstanbul’dayım. Bingöllü ve Elazığlı hemşehrilerimizin pikniklerini ziyaret ettik, bir tanesine Elazığlılar pikniğine Binali Yıldırım adayımızda katıldı. Gerçekten güzel, doğal, tabi ortamda güzel bir iletişim de sağlandı” ifadelerini kullandı.

Ardından aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

YILMAZ: SEÇMENİN BURADA VERDİĞİ MESAJ O

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ekonomi elbette önemli. Bir takım ekonomik sıkıntılar olduğunda bunun mutlaka belli etkileri olacaktır. Şunu söyleyebilirim; son seçimde baktığınız zaman %52 Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak da %44 küsür bir oy alındı. Bu oyu hiçbir şekilde küçümsemek mümkün değil. Gerçekten bu vatandaşın net bir verdiği destek. Burada vatandaş ekonomik bazı sıkıntıları görmüyor mu? Elbette görüyor. Ama şunu düşünüyor vatandaş; ‘bu sıkıntıları yine AK Parti aşar’ diyor. Seçmenin burada verdiği mesaj o. İstikrarlı bir yönetim, güçlü bir liderlik bu işi aşar diyor. Nitekim dünyada da öyle, Türkiye’de de öyle. Ekonomik istikrarın temeli siyasi istikrardır. Siyasi istikrarınız bozulduğu anda, gücünüz dağıldığı anda ekonomiyi de toparlamanız kolay olmaz. Niye bu ekonomik sıkıntıları yaşıyoruz? Çok ciddi güvenlik riskleriyle karşı karşıya kaldı Türkiye. Bunlarla çok güçlü bir mücadele sergiledi. Bir taraftan da ekonomisine dönük saldırılarla eş zamanlı karşı karşıya kaldı. Bütün bunlar bir başka ülkede yaşansa emin olun şu anda çok farklı bir tabloyla karşı karşıya kalırdık. Veya Recep Tayyip Erdoğan gibi, AK Parti gibi güçlü bir yönetim, güçlü bir liderlik olmasa bugün çok daha farklı etkilenmeler söz konusu olabilirdi. Biz yine bu etkileri belli sınırlar için tutmuş vaziyetteyiz. Bu sene bir dengelenme dediğimiz dönemden geçiyoruz. Büyüme hızımız aşağıya geldi, doğru ama cari açığımızı önemli oranda düşürmüş vaziyetteyiz. Hatta bu yaz döneminde cari fazla bekliyoruz Yani dış finansmana artık ihtiyaç duymayan bir hale geldi ekonomimiz. Bu bünyemizin sağlamlaşması demek” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL